Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ψάχνουν τρόπο να «ξαναχτίσουν» το σύστημα καθαριότητας στην Κέρκυρα

σκουπίδια
14 Δεκεμβρίου 2018 / 13:28

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και υπηρεσιακούς παράγοντες, συνάντηση εργασίας με χωρικούς αντιδημάρχους και προέδρους των κοινοτήτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση «Έγινε ενημέρωση για τις υπάρχουσες δυνατότητες της υπηρεσίας, τις δυνατότητες και κόστος εναπόθεσης στο ΧΥΤΑ, καθώς και τον άμεσο και μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό.
Εντοπίσθηκαν τα βασικά προβλήματα: ανεπάρκεια οχημάτων και έλλειψη κάδων λόγω καταστροφής ή απόκρυψης, έλλειψη αποδοχής για την επανατοποθέτηση κάδων, κακή χρήση των κάδων αλλά και ανεξέλεγκτη απόρριψη υλικών από επαγγελματίες κλπ.
Τέθηκαν οι βασικοί άξονες οργάνωσης,  με στόχο την αποκατάσταση και αύξηση της ανακύκλωσης και της ανάκτησης υλικών.
Επιβεβαιώθηκε ότι απαιτείται αλλαγή μοντέλου αποκομιδής, επαναφορά των κάδων στους οικισμούς, πλήρης διαχωρισμός πράσινων και μπλε κάδων. Συζητήθηκε η εξεύρεση ανά κοινότητα χώρου για δημιουργία γωνιάς ανακύκλωσης, όπου θα τοποθετηθούν μπλε κάδοι και οι δημότες θα εναποθέτουν δεματοποιημένα και καθαρά ανακυκλώσιμα υλικά συσκευασίας.
Στόχος ο συνειδητός διαχωρισμός, ο καλύτερος έλεγχος των σημείων εναπόθεσης από τους δημότες και τους προέδρους, η καθαρότητα των ανακυκλώσιμων .
Σε άμεσο χρονικό διάστημα θα κατατεθούν οι προτάσεις ανά κοινότητα, θα επανασχεδιασθεί  η χωροθέτηση κάδων  και η αποκομιδή, ενώ σε νέες  συσκέψεις ανά δημοτική ενότητα θα οριστικοποιηθεί και εγκριθεί ο νέος σχεδιασμός της υπηρεσίας».