Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομιλία Στέφανου Γκίκα στο 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας
16 Δεκεμβρίου 2018 / 12:32

Δημογραφικό – ΑΟΖ ΔιαποντίωνΝησων – Εξοπλιστικό Πρόγραμμα ΕΔ και Εγχώρια Αμυντική Βιομηχανία τα ζητήματα που ανάδειξε

ΑΘΗΝΑ. Ομιλία πραγματοποίησε σήμερα, κατά την δεύτερη ημέρα των εργασιών του 12ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ο πρ. Βουλευτής Κερκύρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.
Ο Στέφανος Γκίκας αναφέρθηκε αρχικά στο οξύ Δημογραφικό πρόβλημα της Χώρας, χαιρετίζοντας την χθεσινή ομιλία του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος εξήγγειλε δράσεις και κίνητρα για την αναστροφή του φαινομένου και την στήριξη της οικογένειας. Επεσήμανε επίσης ότι με τους τωρινούς αρνητικούς ρυθμούς, όπως σοβαρές μελέτες αποδεικνύουν, σε 30 χρόνια από σήμερα ο πληθυσμός της Ελλάδος δεν θα ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια, ενώ ο αντίστοιχος της Τουρκίας θα προσεγγίζει τα 110εκατομμύρια, με ότι αυτό συνεπάγεται…
Συνεχίζοντας την ομιλία του, ανέφερε ότι η επόμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιβάλλεται να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στο εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων και στην ανασυγκρότηση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. 

Επιπλέον, ο Στέφανος Γκίκας αναφέρθηκε στο ζήτημα της νησιωτικότητας, το οποίο όπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν αφορά μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στο Ιόνιο» και έθεσε το  εξαιρετικά ευαίσθητο και σοβαρό ζήτημα των Διαποντίων Νήσων. Υπογράμμισε την ιδιαίτερη γεωπολιτική και εθνική σημασία τους και το γεγονός πως το σύμπλεγμα έχει εγκαταλειφθεί από την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, αφού πέραν της συνεχιζόμενης πληθυσμιακής συρρίκνωσης, το τρέχον εξάμηνο έχει μείνει χωρίς ουσιαστική θαλάσσια συγκοινωνία.

Αναφέρθηκε, επιπροσθέτως, στις πληροφορίες τις οποίες έχει αναδείξει η Νέα Δημοκρατία για τις εν κρυπτώ συνεννοήσεις και προσπάθειεςτης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, για την επαναχάραξη των Θαλασσίων Ζωνών με την Αλβανία, κατά τρόπο όμως που δεν υπηρετεί το Εθνικό συμφέρον αφού η νέα χάραξη περιορίζει σημαντικά την ΑΟΖ των Διαποντίων Νήσων. Ο Στέφανος Γκίκας δήλωσε με έμφαση πως η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να είναι κάθετα αρνητική σε οποιαδήποτε προοπτική συρρίκνωσης της ΑΟΖ - σε σχέση με την χάραξη της Συμφωνίας του 2009 – γιατί πολύ απλά θα είναι εις βάρος των Εθνικών μας συμφερόντων.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Στέφανος Γκίκας δήλωσε πως όταν η «κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών» έρθει στην Ελληνική Βουλή, η Νέα Δημοκρατία  θα πρέπει να συμμετέχει ενεργά και μαζικάως συντεταγμένο κόμμα, στις λαϊκές κινητοποιήσεις, για να αυξηθεί η πίεση προς την κυβέρνηση και να μην επικυρωθεί τελικά η άθλια αυτή Συμφωνία.