Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εντάχθηκαν οι «Γιορτές Πόλης», στο 1,22 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός

ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΛΗΣ
18 Δεκεμβρίου 2018 / 15:34

ΚΕΡΚΥΡΑ. Υπέγραψε ο Γαλιατσάτος, στις 30/6/2022 η λήξη της πράξης

Την ένταξη της πράξης «Ανάπτυξη Διεθνούς “Φεστιβάλ Πόλης” Κέρκυρας» (Γιορτές Πόλης) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά», υπέγραψε ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
Το έργο, προϋπολογισμού 1.225.600 ευρώ, αφορά στη διοργάνωση εκδήλωσης πολιτισμού, διεθνούς εμβέλειας, στην πόλη, καλύπτοντας στοχευμένα υφιστάμενες και νέες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, απ’ το σύνολο, σχεδόν, του φάσματος δράσεων σύγχρονου και βιωμένου πολιτισμού (παραστατικές τέχνες, εικαστικά, μουσική, λογοτεχνία και ποίηση, γαστρονομία, οπτικοακουστικές τέχνες).
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ διαρθρώνονται σε έξι Θεματικές Κατηγορίες Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και Δρώμενων και υλοποιούνται σε ετήσιους κύκλους. Η δε διοργάνωση, με τη μορφή της συντονισμένης λειτουργικής και τεχνικής υποστήριξης δράσεων, που (θα) υλοποιούνται από πολιτιστικούς φορείς της πόλης, θα ενισχυθεί μέσω του ΠΕΠ για τους τρεις πρώτους ετήσιους κύκλους λειτουργίας του.
Ειδικότερα, προβλέπονται και συγχρηματοδοτούνται μέσω του ΠΕΠ υποστηρικτικές δράσεις, που αφορούν σε:
• Υπηρεσίες Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης και Marketing
• Δημιουργία Ψηφιακής Πλατφόρμας προβολής
• Παροχή Ειδικού Εξοπλισμού
• Υπηρεσίες «φυσικής» Δημοσιότητας, οργάνωσης/παραγωγής εκδηλώσεων. 
Η πράξη έχει ως φορέα υλοποίησης και λειτουργίας το Δήμο, με την υποστήριξη της Αστικής Αρχής και γενικότερα της Εταιρικής Σχέσης της ΟΧΕ του Δήμου. Η δε ημερομηνία λήξης της, ορίζεται η 30/06/2022.