Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε… ευρωπαϊκά χέρια το Εθνικό Σχέδιο Κυκλικής Οικονομίας!

ΚΥΚΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20 Δεκεμβρίου 2018 / 18:20

ΑΘΗΝΑ. Ο Φάμελλος παρουσίασε στον Επίτροπο Περιβάλλοντος δείγμα της ελληνικής, πλαστικής σακούλας πολλαπλών χρήσεων, συμφωνία για κοινή εκδήλωση τον Μάρτιο.

Το Εθνικό Σχέδιο για τον Κυκλική Οικονομία, το οποίο υιοθετήθηκε πρόσφατα απ’ την κυβέρνηση, παρέδωσε σήμερα, Πέμπτη (20/12) ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, στον Επίτροπο Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, Karmenu Vella και τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Daniel Calleja Crespo.
Η συνάντηση έγινε στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος και, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Vella συνεχάρη τον κ. Φάμελλο για την ελληνική πρωτοβουλία, δεσμευόμενος, παράλληλα, για την παροχή τεχνικής και οικονομικής βοήθειας, μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ, προκειμένου να επιτευχθεί η υλοποίησή του. Βγήκαν ακόμη δυο ειδήσεις απ’ τη συνάντηση…
• Η απόφαση από κοινού διοργάνωσης, τον Μάρτιο, ειδικής εκδήλωσης υψηλού επιπέδου, στο πλαίσιο του φόρουμ κυκλικής οικονομίας που έχει δημιουργηθεί, η οποία θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη της εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου για την Κυκλική Οικονομία και του Σχεδίου Δράσης που περιλαμβάνεται σε αυτό. Στην εκδήλωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει καλές πρακτικές κυκλικής οικονομίας στους τομείς της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.
• Ο Αν. ΥΠΕΝ παρέδωσε στο Επίτροπο Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας δείγμα πλαστικής σακούλας πολλαπλών χρήσεων, που κατασκευάζεται στην Ελλάδα και θα μοιραστεί μέσω των ΟΤΑ στους πολίτες, σε εφαρμογή της νέας πολιτικής για τη μείωση της κατανάλωσης πλαστικών σακουλών μιας χρήσης.