Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Αυτοκτόνησε» ο ΑΟΚΚ στον Βόλο, απομακρύνθηκε κι άλλο από την κορυφή

Football League
23 Δεκεμβρίου 2018 / 16:57
Σπύρος Πίκουλας

ΒΟΛΟΣ. Τεράστια ευκαιρία να πλησιάσει την κορυφή έχασε ο ΑΟΚΚ στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης στον Βόλο,

ο οποίος κρατούσε τη νίκη στα χέρια του, καθώς ήταν μπροστά στο σκορ από το 66΄, αλλά δικά του λάθη στο τέλος του αγώνα, έδωσαν τους τρεις βαθμούς της νίκης στον αντίπαλο και παράλληλα ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην υπόθεση τίτλος, αφού πλέον η κερκυραϊκή ομάδα μένει 11 βαθμούς πίσω από την κορυφή της βαθμολογίας.
Ο ΑΟΚΚ ήταν πολύ καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, έχασε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες με Λινάρδο στο 32΄και στο 36΄και Τουράμ στο 44΄ να ανοίξει το σκορ, ενώ ο Βόλος στο 36΄ με τον Ηλιόπουλο.
Στην επανάληψη ο ΑΟΚ ήταν μεταμορφωμένος, δε θύμιζε την ομάδα του πρώτου μέρους, ασύνδετος, χωρίς αυτοπεποίθηση και έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να πάρουν τον έλεγχο, χωρίς ωστόσο να απειλήσουν. Ρόλο έπαιξε και η αναγκαστική αλλαγή του κορυφαίου ως τότε Κρητικού, ο οποίος είχε δει κίτρινη κάρτα από το πρώτο ημίχρονο και φλέρταρε με τη δεύτερη, αναγκάζοντας τον Δ. Σπανό να τον αλλάξει στο 55΄.
Σε μια αντεπίθεση στο 66΄ ο Σιατραβάνης κέρδισε πέναλτι, μετά από ανατροπή του Δημόπουλου, το εκτέλεσε εύστοχα ο Κόντος κάνοντας το 0-1. Η Κέρκυρα στη συνέχεια κλείστηκε αδικαιολόγητα για να κρατήσει το σκορ, με αποτέλεσμα να δώσει τη δυνατότητα να βγάλουν παραπάνω παίκτες στην επίθεση οι Βολιώτες και να πιέσουν πάρα πολύ. Στο 75΄ ο Σπανός πέρασε τον Βέρτζο για να ενισχύσει την άμυνα, αλλά… ο Βέρτζος δεν υπήρχε στο γήπεδο.
Στο 82΄ με ένα σουτ από τα 30 μέτρα από πλάγια θέση, ο Πέντα αιφνιδίασε τον Κουτζαβασίλη ισοφαρίζοντας για τους γηπεδούχους, αφού η Κέρκυρα δεν εκμεταλλεύτηκε το ότι βγήκε τρεις φορές με παίκτη παραπάνω στην αντεπίθεση και δεν τελείωσε το παιχνίδι. Στο 88΄ ο «έμπειρος» Βέρτζος έμεινε αδικαιολόγητα τρία μέτρα πίσω από τη γραμμή άμυνας που είχε βγει για να βγάλει σε θέση οφσάιντ τους αντίπαλους επιθετικούς, καλύπτοντας έτσι τρεις Βολιώτες, δίνοντας στον Μάντζη τη δυνατότητα να ελιχθεί και υπό το βλέμμα του Βέρτζου που δεν μπορούσε να προβάλει αντίσταση έκανε το 2-1 και την ολική ανατροπή.
 
Διαιτητές: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας), Τίκας (Θεσπρωτίας), Τριαντάφυλλος (Κορινθίας).
 
ΝΠΣ Βόλος (Φεράντο): Καραγκιολίδης, Ντεντάκης, Γκαλίτσιος, Δημόπουλος, Ουνγιαλίδης, Καμπαγιέρο (70′ Πίσπας), Πίτου Γκαρσία, Ηλιόπουλος (75′ Φράγκος), Πέντα, Κότο, Μάντζης.
 
ΑΟΚ Κέρκυρα (Σπανός): Κουτζαβασίλης, Σανδραβέλης (90΄ Βίλα), Κούρος, Σπίνουλας, Ιωάννου, Λινάρδος, Ν. Κρητικός (55′ Μότα), Κόντος, Ζορμπάς, Τουράμ, Σιατραβάνης (76′ Βέρτζος).
 
 
Αποτελέσματα (10η αγωνιστική)
 
Καραϊσκάκης – Σπάρτη                     0-0
Πλατανιάς – Ηρόδοτος                      5-1
Αήττητος – Δόξα Δράμας                  2-0
ΝΠΣ Βόλος – ΑΟΚ Κέρκυρα           2-1
Ηρακλής – Απόλλων Πόντου            0-2
Τρίκαλα – Αιγινιακός                         2-0
Απόλλων Λάρισας–Κισσαμικός        0-3
Εργοτέλης – Παναχαϊκή                    2-1
 
 
Βαθμολογία
 
ΝΠΣ Βόλος               28
Απόλλων Λάρισας    20
Πλατανιάς                 19
ΑΟΚ Κέρκυρα          17
Εργοτέλης                 17
ΑΕ Καραϊσκάκης       14
Απόλλων Πόντου      14
ΑΟ Τρίκαλα               13
Δόξα Δράμας            12                 
Παναχαϊκή                 12
Ηρόδοτος                  10
Ηρακλής                    10
Αήττητος Σπάτων        9
Κισσαμικός                  9
Σπάρτη                        8
Αιγινιακός                    6
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια