Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΛΑ.Ε: Νέα ήθη στην τοπική αυτοδιοίκηση από το Δήμο Κέρκυρας

Δημοτικό Συμβούλιο
24 Δεκεμβρίου 2018 / 07:34

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στον απόηχο της επεισοδιακής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου στην Ιόνιο Βουλή, η Λαϊκή Ενότητα εξέδωσε ανακοίνωση,

χαρακτηρίζοντας πρωτοφανείς ενέργειες την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και εισαγγελέως στο χώρο:

Η ανακοίνωση της ΛΑΕ.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
ΝΕΑ ΗΘΗ ΣΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Με την παρουσία και την επέμβαση της αστυνομίας αλλά και την παρουσία της Εισαγγελέως Πρωτοδικών έγινε την Παρασκευή 21/12 η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, απούσας της αντιπολίτευσης.
Η πρωτοφανής αυτή εξέλιξη δρομολογήθηκε από τη δημοτική αρχή για να «αντιμετωπιστεί» η παρουσία δημοτών από την ευρύτερη περιοχή της Λευκίμμης, οι οποίοι:
- Αντιδρούν στη λειτουργία του παράνομου χώρου, όπου εναποτίθενται τα δεματοποιημένα  σύμμεικτα σκουπίδια .
- Αντιδρούν στην παρουσία των ΜΑΤ στη Λευκίμμη και στην αστυνόμευση της καθημερινότητάς της.
- Παλεύουν για την ποιότητα της ζωής τους και την προστασία του περιβάλλοντος.
- Δεν αποδέχονται να έχουν στο μέλλον μια «ζωή που δεν αξίζει να βιωθεί».
Η δημοτική αρχή, συνεπικουρούμενη από την κυβέρνηση και την περιφερειακή αρχή, οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο την κατάσταση που ζούμε από το 2016, ώστε να γίνει “μονόδρομος”  η ιδιωτικοποίηση των σκουπιδιών.
Ανέτρεψε τις προεκλογικές της εξαγγελίες για δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων, που θα βασίζεται στην ανακύκλωση, την κομποστοποίηση και τη διαλογή στην πηγή και στην κατασκευή και λειτουργία εργοστασίου ολοκληρωμένης διαχείρισης με νέα χωροθέτηση, εξαιρώντας Τεμπλόνι και Λευκίμμη . 
Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους για την υποταγή τους στην πολιτική Φούχτελ και τις νεοφιλελεύθερες επιταγές, χωρίς υπεκφυγές του τύπου «καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», που γίνεται φύλλο συκής της συγκαλυμμένης θεωρίας των δύο άκρων.
Αυτές οι πολιτικές και η παρουσία των ΜΑΤ ως δυνάμεων καταστολής – κατοχής, είναι που εκκολάπτουν το “αυγό του φιδιού” κύριοι Περιφερειάρχη και Δήμαρχε.
Το φασισμό δεν τον ξορκίζουν τα ευχολόγια και οι θυμωμένες αναρτήσεις. Το φασισμό τον γεννά η όξυνση των ανισοτήτων και των αντιθέσεων, που μαζί με τη λιτότητα επιφέρουν την καταπάτηση και κατάλυση της δημοκρατίας και των θεσμών της. Τα ΜΑΤ βρίσκονται επί μήνες στη Λευκίμμη δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κλίμα με ανεξέλεγκτες ενέργειες, που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Αυτά τονίσαμε στη συνάντηση, που είχαμε την Παρασκευή 21/12/2018 με τον Περιφερειάρχη κ. Θεόδωρο. Γαλιατσάτο απαιτώντας την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από το νησί, για να αποφευχθούν απρόβλεπτες καταστάσεις.
Υπάρχει ευθύνη του Υπ. Εσωτερικών και της κυβέρνησης για τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί (δηλώσεις του μέχρι πρότινος αντιδημάρχου καθαριότητος και νυν προέδρου  ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α).

«ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ» ζητήσαμε από τον Αστυνομικό Διευθυντή της Περιφέρειας των Ιονίων Νήσων στη συνάντησή μας μαζί του την Παρασκευή 21/12/2018 τονίζοντάς του ότι η εμμονή της Υπουργού Προστασίας του Πολίτου να διατηρεί τα ΜΑΤ επί επτά μήνες στο νησί, συνιστά κατάλυση της Δημοκρατίας και ότι την καθιστά υπεύθυνη για  την κατάσταση, που εκτραχύνεται  καθημερινά .  

Η Αριστερά αναπτύχτηκε και δυνάμωσε ενάντια στους “μονόδρομους” των ιδιωτικοποιήσεων των κοινών αγαθών ενάντια στη βία της καταστολής και την αστυνομοκρατία.   

Σήμερα είναι επιβεβλημένη η δημιουργία ενός μεγάλου πολιτικού Αυτοδιοικητικού Μετώπου όλων των αριστερών ριζοσπαστικών πατριωτικών δυνάμεων, για να αντισταθούν και να αντιταχθούν στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές,  που ξεπουλούν τον τόπο μας, καταστρέφουν το περιβάλλον και την οικονομία του νησιού μας, αδιαφορούν για την υγεία μας και οδηγούν τους πολίτες και ιδιαίτερα την νεολαία στην ανεργία, την ανασφάλεια και την οικονομική μετανάστευση.-