Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δώρα στους κρατούμενους των Φυλακών από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κέρκυρας

Κλειστές Φυλακές Κέρκυρας
24 Δεκεμβρίου 2018 / 19:34

Ρούχα, κουραμπιέδες και μελομακάρονα για τους περίπου 80 κρατούμενους

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε μια κίνηση ανθρωπιάς στο πνεύμα των ημερών, την παραμονή Χριστουγέννων, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης και ο Ταμίας Σπύρος Γκόγκος επισκέφθηκαν τις Φυλακές και παρέδωσαν στον Διευθυντή κ. Θώδο ως δώρα για τους κρατούμενους σημαντικές ποσότητες από καλό ρουχισμό που προσέφεραν Δικηγόροι Κέρκυρας. Ήταν μία πρόταση του κ. ΣπυροΜάριου Παγκράτη. Επίσης παρέδωσαν αρκετά πακέτα με τα παραδοσιακά γλυκίσματα της εποχής, μελομακάρονα και κουραμπιέδες, που ήταν προσφορά από το ταμείο του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας.
Από τη συζήτηση που ακολούθησε προέκυψε η ανάγκη κάλυψης των κενών του αναγκαίου επιστημονικού προσωπικού:ενός ψυχολόγου, ενός/μιάς κοινωνιολόγου, ενός γιατρού. Συν 4 νοσηλευτών για τους οποίους έχει προκηρυχθεί διαγωνισμός. Θέμα για το οποίο ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας θα κάνει άμεση παρέμβαση στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Καλογήρου.
Ήδη οι Φυλακές Κέρκυρας έχουν περίπου 80 κρατούμενους παραπάνω από τον οργανόγραμμα.
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, ευχαριστεί πολύ τους συναδέλφους Δικηγόρους Κέρκυρας για τον εξαιρετικής ποιότητας ρουχισμό που προσέφεραν, δείχνοντας το κοινωνικό πρόσωπο αλληλεγγύης των Δικηγόρων.