Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εορταστική συναυλία για τα 120 χρόνια της Φιλαρμονικής Γαστουρίου

Δημοτικό Θέατρο
30 Δεκεμβρίου 2018 / 11:09

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με την πανηγυρικού χαρακτήρα συναυλία του Μουσικού της Σώματος, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου,

η Φιλαρμονική «Ομόνοια» Γαστουρίου έκλεισε τον κύκλο εορτασμών για την επέτειο των 120 χρόνων από την ίδρυσή της, ως η παλαιότερη φιλαρμονική της υπαίθρου του νησιού.



Η συναυλία, την οποία διεύθυνε ο αρχιμουσικός Σπύρος Ράλλης, ξεκίνησε με το Im Grunewald του Franz Meißner, για να ακολουθήσουν κατά σειρά τα Kant marsch του Valery Khalilov, Kaisermarsch του Richard Wagner και Palladio του Karl Jenkins. Στη συνέχεια, για πρώτη φορά, ακούστηκε το Variazoni του διακεκριμένου Ιταλού μαέστρου και καθηγητή ενοργάνωσης και διεύθυνσης μπάντας της Ακαδημίας του Μιλάνο, Carlo Pirola, ο οποίος ήταν και ο επίσημος προσκεκλημένος της συναυλίας. Πρόκειται για παραλλαγές βασισμένες σε ένα μουσικό θέμα του Giuseppe Verdi, σε μορφή «διαλόγου» μεταξύ κλαρινέτου και τούμπας. Soloists ήταν ο Σπύρος Κρητικός και ο Γιώργος Ραράκος, αντίστοιχα. Το πρώτο μέρος της συναυλίας ολοκληρώθηκε επίσης υπό τους ήχους του Verdi και, πιο συγκεκριμένα, με τον Inno delle nazioni. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας ακούστηκαν έργα των Adolphe Adams και Johann Strauss υιού, καθώς επίσης και επιλογές από διάσημες μελωδίας του Pyotr Ilyich Tchaikovsky και soundtracks της Disney. Η συναυλία έκλεισε με το εμβατήριο Mr. Draga’s marsch του Σπύρου Ράλλη, αφιερωμένο στη μνήμη του προσφάτως εκλιπόντος Κώστα Δραγανίγου.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι στου φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου υπήρχε παράλληλη έκθεση παλαιών φωτογραφιών και λοιπού λαογραφικού υλικού από το Γαστούρι, τους οικισμούς του και το Αχίλλειο.