Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μπαλού: «Κριτήριο, οι ανάγκες του εργαζόμενου λαού»

ΜΠΑΛΟΥ
30 Δεκεμβρίου 2018 / 21:15

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Δηλώσεις της υποψήφιας του συνδυασμού ΛΑ.ΣΥ / ΚΚΕ για την Περιφέρεια Ιονίων.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων (εντός του Ιανουαρίου) για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων, η υποψήφια Περιφερειάρχης Ιονίων -επικεφαλής του συνδυασμού της ΛΑ.ΣΥ, με τη στήριξη του ΚΚΕ-, Αλεξάνδρα Μπαλού, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Ζακύνθου («Ερμής»).
Η κ. Μπαλού στάθηκε ιδιαιτέρως στην ανάγκη ανάδειξης των πραγματικά λαϊκών αναγκών (μέσω, π.χ. μιας άλλης διαχείρισης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων), αλλά και στη διαφορά φιλοσοφίας εν συγκρίσει με τα άλλα γνωστά ψηφοδέλτια που διεκδικούν το θώκο της ΠΙΝ.
«Για εμάς έχει σημασία η αντίληψη που έχει ένας συνδυασμός και όχι τα πρόσωπα. Οι ανταγωνισμοί για παράδειγμα μεταξύ Ζακυνθινών, Κερκυραίων ή Κεφαλλονιτών, υποκρύπτουν μια προσπάθεια να θολώσει το κριτήριο της ψήφου και να μπει στις συμπληγάδες των προσώπων ή του τοπικισμού» ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Προσθέτοντας, αναφορικά με τα κριτήρια αξιολόγησης κάθε υποψηφιότητας, πως κρίνονται απ’ την αγωνιστική τους παρουσία στους χώρου εργασίας και την καθημερινότητα.
«Το κριτήριο για μας σε όλες τις μάχες, είναι οι ανάγκες του εργαζόμενου λαού. Για την Τοπική Διοίκηση, που για μας έχει χάσει το χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης με όλες αυτές τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, έχει μετατραπεί σε ένα εργαλείο μέσα από το οποίο έχουν περάσει και έχουν υλοποιηθεί όλες οι αντιδραστικές αλλαγές που βιώνει ο λαός με τις εργασιακές σχέσεις, την ανταποδοτικότητα κ.λπ. Μεταφέρονται στις πλάτες του λαού όλες οι υποχρεώσεις του Κράτους, ενώ ο πολίτης δέχεται μια φοροληστεία και από το Κράτος, αλλά και από την Αυτοδιοίκηση» κατέληξε.