Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Αλβανία η σορός της τραγικής 28χρονης

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ
07 Ιανουαρίου 2019 / 19:10

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το πρωί αναμένεται η μεταφορά προς ικανοποίηση του αιτήματος της μητέρας της

Στην Αλβανία αναμένεται να μεταφερθεί αύριο, Τρίτη (8/1),το πρωί η σορός της 28χρονης Αγγελίνας Πέτρου, η υπόθεση της οποίας (δολοφονία, καθ’ ομολογία, απ’ τον πατέρα της) κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στην πανελλήνια ειδησεογραφία.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την Ιατροδικαστή Κέρκυρας, Χρυσαυγή Κούση, ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίας και με εντολή της εισαγγελικής αρχής, η σορός θα μεταφερθεί, μέσω Μαυροματίου (σύνορα – ως εκεί θα μεταφερθεί δωρεάν απ’ το γραφείο τελετών Πατέλη) στη γενέτειρά της, το Μπεράτ, και θα παραδοθεί στη μητέρα της. Προς απόρριψη του αιτήματος της πλευράς του δράστη, να ταφεί η άτυχη κοπέλα στην Κέρκυρα, είτε με μέριμνα των νονών της, είτε με δαπάνη του Δήμου - σχετική έκκληση κατεγράφη από τον δικηγόρο του δράστη, Βασίλη Νουλέζα, χαρακτηρίζοντας «εκ των υστέρων» το ενδιαφέρον της πρώην συζύγου του 52χρονου.
Η εξέλιξη, αντίθετα, ικανοποιεί απόλυτα το αίτημα που απ’ την πρώτη στιγμή είχε διατυπώσει δημοσίως η μητέρας της κοπέλας κι επανέλαβε σε δηλώσεις της η δικηγόρος της, Γιάννα Παπαγοπούλου (επιβεβαίωσε την ολοκλήρωση των απαιτούμενων διαδικασιών): «Η μάνα αυτό που θέλει είναι να πραγματοποιηθεί η επιθυμία της κόρης της να ταφεί στο χωριό της, στο Μπεράτι, στον τάφο της πολυαγαπημένης της γιαγιάς, η οποία τη φρόντιζε…»
Κάπως έτσι, μπαίνει ένα τέλος στο… σίριαλ που προέκυψε τα τελευταία 24ωρα, σε σχέση με την τύχη της σορού. Και δη, με αφορμή μια δήλωση της ιατροδικαστού, κ. Κούση πως «η σωρός είναι στα αζήτητα» (καταγεγραμμένη, μολονότι η κ. Παναγοπούλου δήλωνε στην ΕΡΤ ότι δεν πιστεύει πως ειπώθηκε τέτοιο πράγμα)…