Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Το Δίκτυο Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας» σας προσκαλεί στη νέα του ιστοσελίδα

ιωάννης Καποδίστριας
08 Ιανουαρίου 2019 / 10:39

Η ιστοσελίδα αναδεικνύει αξιοθέατα που συνδέονται με την οικογένεια Καποδίστρια αλλά και τον ίδιο, τη σταδιοδρομία του και προτείνει «καποδιστριακές διαδρομές» στις πόλεις αυτές.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο νέος ιστοχώρος του Δικτύου Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας» δημιουργήθηκε με χρηματοδότηση του Δήμου Κέρκυρας, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  με την ευκαιρία του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς και  στο πλαίσιο της διετούς προεδρίας του στο Δίκτυο και πλέον αποτελεί την επίσημη ψηφιακή παρουσία του Δικτύου.
 
Η επίβλεψη του σχεδιασμού και η υλοποίηση της ψηφιακής εφαρμογής έγινε από το σύλλογο «ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ»  για λογαριασμό του Δικτύου Καποδιστριακών Πόλεων.
 
Η ιστοσελίδα παρέχει πλούσιο υλικό σε διαφορετικές γλώσσες, καθρεφτίζοντας την ευρωπαϊκή διάσταση του Δικτύου και την κοινή ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά που τις συνδέει. Ο κάθε επισκέπτης μπορεί να περιηγηθεί ψηφιακά στους Δήμους που είναι μέλη του Δικτύου – Αίγινα, Αμμόχωστο, Κέρκυρα, Κόπερ και Ναύπλιο – μέσα από τη ζωή του Ιωάννη Καποδίστρια, μαθαίνοντας το πώς συνδέεται η ιστορία αυτών των πόλεων με τον Ευρωπαίο πολιτικό και διπλωμάτη. Επιπλέον, η ιστοσελίδα παρουσιάζει σημαντικούς σταθμούς της ζωής του Ι. Καποδίστρια μέσα από ένα όμορφο πολυμεσικό χρονολόγιο.
Η ιστοσελίδα αναδεικνύει αξιοθέατα που συνδέονται με την οικογένεια Καποδίστρια αλλά και τον ίδιο, τη σταδιοδρομία του και προτείνει «καποδιστριακές διαδρομές» στις πόλεις αυτές.
 
Ακόμη, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για εκδηλώσεις που φιλοξενεί το Δίκτυο Πόλεων «Ιωάννης Καποδίστριας», να δουν σχετικά νέα των Δήμων - μελών σχετικά με περιοδικές εκθέσεις, διαλέξεις, εκπαιδευτικές δράσεις, αλλά και να γνωρίσουν πολιτιστικούς φορείς που παράγουν έργο σχετικό με τον Ιωάννη Καποδίστρια,  όπως είναι το Μουσείο Καποδίστρια στην Κέρκυρα ή το Ναυπλιακό Ίδρυμα Ιστορικής Έρευνας στο Ναύπλιο.
 
Στόχος του Δικτύου είναι η διεύρυνσή του με την προσχώρηση και άλλων πόλεων που συνδέονται με τη ζωή και το έργο του σπουδαίου πολιτικού.
 
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.iccn.gr