Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βολές ΔΗΜΤΕ Μέσης Κέρκυρας προς Κουβέλη – Δήμο – ΠΙΝ

ΔΗΜΤΕ
10 Ιανουαρίου 2019 / 17:52

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για τη μη υλοποίηση της υπόσχεσης ακτοπλοϊκής σύνδεση των Διαποντίων με την Κέρκυρα

Βολές κατά του Υπουργού Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτη Κουβέλη, αλλά και κατά Δήμου και ΠΙΝ εκτόξευσε, με ανακοίνωσή της η ΔΗΜΤΕ Μέσης Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας.
Αιτία, το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεση των Διαποντίων Νήσων με την Κέρκυρα και το γεγονός ότι, παρά την πάροδο μηνών απ’ τις υποσχέσεις Κουβέλη περί επίλυσης του προβλήματος, τούτο συνεχίζει να υφίσταται:
«Σε μια ευαίσθητη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα», διαβάζουμε στο κείμενο, «η κυβέρνηση εγκαταλείπει τους ακρίτες μας χωρίς το βασικό: σύνδεση με την υπόλοιπη χώρα.
Η Περιφέρεια και ο Δήμος απαξιούν να ασχοληθούν αγνοώντας για την ζωή και την υγεία των κατοίκων. Διαμόρφωσαν ένα καράβι ακατάλληλο για πολλούς, ανεπαρκές και με μικρή μεταφορική ικανότητα αποκλειστικά και μόνο για να κοροϊδέψει και όχι να λύσει τα πραγματικά προβλήματα.
Το πλοίο δε αυτό δεν έχει ξεκινήσει ακόμα δρομολόγια. Το μονό που τους ενδιέφερε ήταν να στήσουν φιέστα για να γιορτάσουν την ολοκλήρωση του νέου λιμανιού της Ερείκουσας.
Δυστυχώς, η τελευταία χρήση του λιμανιού ήταν για να πάνε οι επίσημοι να κόψουν την κορδέλα και να γιορτάσουν. Οι κάτοικοι συνεχίζουν και αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.
Έστω και τώρα, δώστε λύση σε αυτό το πρόβλημα. Ζουν άνθρωποι εκεί με ανάγκες και προβλήματα και τους έχετε ξεχάσει. Αφού αδιαφορείτε για τους κατοίκους, τουλάχιστον δώστε λύση για τον αρχηγό σας, δεν σκέφτεστε πως θα κάνει τις διακοπές του το καλοκαίρι;»