Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Λυπηρές οι συνθήκες προπόνησης στην Άρση Βαρών»

ΓΚΙΚΑΣ
11 Ιανουαρίου 2019 / 18:52

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επισκέψεων συνέχεια για τον Στέφανο Γκίκα…

Προορισμός, τούτη τη φορά (Πέμπτη, 10/1), για τον πρ. βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ, το γυμναστήριο – προπονητήριο, Άρσης Βαρών του ΕΑΚΚ. Με αφορμή την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Α.Σ. Αλκίνοος.
Στο περιθώριο, ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε απ’ τον πρόεδρο του Συλλόγου, Ηρακλή Ροδίτη, πέρα απ’ τις δραστηριότητες του Α.Σ.Α., για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το άθλημα στο νησί. Περιγράφοντας κατόπιν, σε δηλώσεις του, τις εν γένει συνθήκες δουλειάς αθλητών και προπονητών, με χρώματα μελανά:
«Είναι, πράγματι, λυπηρό, εν έτει 2019, οι αθλητές της Άρσης Βαρών στην Κέρκυρα να προπονούνται σ’ έναν χώρο ετοιμόρροπο, με διάσπαρτους κουβάδες, που συλλέγουν το νερό της βροχής κάτω απ’ τις κερκίδες και οι οποίες έχουν διαβρωθεί σε επικίνδυνο βαθμό από την εισροή υδάτων, την υγρασία και τη σκουριά» τόνισε αρχικά.
Και συνέχισε, σε ίδιο κλίμα:
«Απαιτείται άμεσα η στεγανοποίηση του χώρου, σε όλο το μήκος κάτωθεν της κερκίδας, διότι η διάβρωση έχει λάβει, πέραν πάσης αμφιβολίας, επικίνδυνες διαστάσεις, που εγείρουν ακόμα και ζητήματα στατικότητας. Είναι άμεση επίσης ανάγκη να επισκευαστεί ο χώρος των αποδυτηρίων και το λουτρό των αθλητών».
Δεσμευόμενος, τέλος, πως θα ενημερώσει σχετικά την αρμόδια Τομεάρχη της ΝΔ, Άννα Καραμανλή, ώστε να ζητηθεί η παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.