Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Γουΐλι ο μαύρος θερμαστής από το Τζιμπουτί...

EDITORIAL
12 Ιανουαρίου 2019 / 09:57

... είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο αποστολέας των ύποπτων φακέλων αφού δεν υπάρχει και κάποιος άλλος τόσο γνωστός να λέει ότι στο Άντεν χορεύοντας πίνουν την άσπρη σκόνη.

Κι επειδή ο λόγος γίνεται για την σκόνη, είναι και ο πρώτος που μας πάει στο μυαλό όταν αναφερόμαστε στην υπόθεση, που εξελίχτηκε σαν φάρσα από τις συνεργαζόμενες Υπηρεσίες για την αντιμετώπιση τέτοιων απειλών. Τελικώς ( οι φάκελοι αλλού ανοίχτηκαν προ ημερών κι αλλού όχι, όμως συμπτώματα (ήπια) σε ανθρώπους κατέγραψε το ρεπορτάζ μόνον στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, στη Μυτιλήνη. Οι κοπέλες της Γραμματείας του Ιονίου Πανεπιστημίου στο Αργοστόλι ευτυχώς τη γλύτωσαν με λίγη ταλαιπωρία παραπάνω, πρόλαβαν όμως ν' ανοίξουν τους φακέλους και να βρουν τα φυλλάδια.

Έτσι ενώ για τον φάκελο της Μυτιλήνης σηκώθηκε C-130 να τον μεταφέρει στην Αθήνα, στις άλλες περιπτώσεις το πρωτόκολλο παρακάμφθηκε. Από το Αργοστόλι μεταφέρθηκε στην Κυλλήνη με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού ενώ στην Κέρκυρα αρχικώς ξέμεινε αμανάτι στο Ταχυδρομείο φρουρούμενος (!) και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο Χημείο ή στο Τελωνείο και πάντως στην προοπτική να πάρει την άγουσα το Σάββατο για την Αθήνα, όπου επιτέλους θα συγκεντρωθούν όλοι οι επίμαχοι φάκελοι στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής της ΕΛΑΣ.

Κι επειδή η τοπική κοινωνία είναι μικρή, καλόν είναι να μην προχωρήσουμε σε άλλες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες γι' αυτήν την ιστορία, που μας κράτησε υπ' ατμόν τουλάχιστον δυο 24ωρα τώρα, και που άξιζε σοβαρότερης αντιμετώπισης πέραν αυτού του όργιου πολυαρχίας, ψευδών ειδήσεων, λανθασμένων συμπερασμάτων και υπερφίαλων χειρισμών. Ακόμα και σαν άσκηση ετοιμότητας να το δει κανείς, μάλλον δεν τα καταφέραμε. Κι αυτό πρέπει να προβληματίσει για μια περιοχή, όπως η Κέρκυρα, που αποτελεί έναν παγκοσμίως δημοφιλή, τουριστικό προορισμό, δίχως βεβαίως και να παραγνωρίζεται η ασφάλεια των ντόπιων.

Όσο για τον Γουΐλι: θεέ των μαύρων, τον καλό συγχώρεσε Γουίλι, και δώσ’ του εκεί που βρίσκεται λίγη απ’ την άσπρη σκόνη ή έστω τέλος πάντων έναν από τους ύποπτους φακέλους ...