Παρασκευή 26.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

31 οι «ύποπτοι φάκελοι»: Τα μηνύματα των φυλλαδίων

ύποπτος φάκελος
12 Ιανουαρίου 2019 / 10:38

Σε κανένα φάκελο δεν βρέθηκε σκόνη

Τους 31 έχουν φτάσει οι «ύποπτοι» φάκελοι που έχουν εντοπιστεί κυρίως σε εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα  και οι οποίοι έχουν σημάνει συναγερμό στις αρχές, μετά τον ερεθισμό που προκάλεσε ο ένας από αυτούς σε εργαζόμενους του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.
Πρόκειται για 30 φακέλους που έχουν καταγραφεί επίσημα από την αστυνομία και έναν ακόμα που δήλωσε από χτες ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ότι παρέλαβε πριν τα Χριστούγεννα, αλλά τον πέταξε γιατί δεν θεώρησε ότι ήταν κάτι σημαντικό και δεν βρέθηκε.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας «Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης σχετικά με τα περιστατικά ύποπτων φακέλων σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και λοιπούς φορείς, από τις μέχρι στιγμής αναλύσεις των δειγμάτων που πραγματοποιήθηκαν από το Γενικό Χημείο του Κράτους (ΑΑΔΕ), σε κανένα φάκελο δεν βρέθηκε σκόνη ή άλλες ουσίες πέραν των ερεθιστικών ουσιών που ανιχνεύθηκαν στο αρχικό δείγμα».

Όλοι οι φάκελοι περιέχουν φυλλάδια με αναφορές υπέρ του Ισλάμ, με τους εξής τίτλους:

· «Ο άνθρωπος και οι άπιστοι» - «Al-Insan & Al-Kafiroon»

· «Η απόλυτη νίκη είναι για το Ισλάμ, όχι όμως μέσω των μουσουλμάνων»-«The ultimate victory is for Islam but not through Muslims»

· «Ω άνθρωπε, να είσαι άνθρωπος και όχι ένας σατανάς»-«Oh man… Be a Man, not a Satan!»

· «Πώς να παρατείνετε το χρόνο της πολικότητας της Γης; Το μόνο όπλο κατά της τρομοκρατίας!»-«How to extend the date line of Earth’s pole shifting? The only weapon against terrorism!»

Με πληροφορίες από News247.gr, Athensvoice.gr