Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διπλή κεφαλιά στον Ηρόδοτο

Football League
12 Ιανουαρίου 2019 / 16:42
Σπύρος Πίκουλας

ΗΡΑΚΛΕΙΟ. Δυο εύστοχες κεφαλιές των Τουράμ και Βίλα στο δεύτερο ημίχρονο, κόντρα στον Ηρόδοτο, έδωσαν

το τρίποντο στην Κέρκυρα που συνεχίζει να κυνηγάει τον στόχο της ανόδου. Ο ΑΟΚΚ που πλέον σε κάθε ματς υποχρεούται να παίζει μόνο για τη νίκη, ήταν σοβαρός και ουσιαστικός στο Παγκρήτιο, έφτασε στο 2-0 εύκολα και δίκαια, αφού ήταν και στα δυο ημίχρονα η ομάδα που ήταν σαφώς καλύτερη.
Στο πρώτο μέρος, το παιχνίδι ποιοτικά ήταν μέτριο, ο ΑΟΚΚ είχε κατοχή και πίεζε για να φτάσει στο γκολ, ενώ ο Ηρόδοτος με καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς προσπαθούσε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είχε ούτε μία τελική. Η Κέρκυρα είχε τη μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 26΄ όταν έξοχο σουτ εκτός περιοχής του Κρητικού βρήκε το δοκάρι και στην επιστροφή ο Κόντος μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ από καλή θέση.
Στην επανάληψη, η μορφή του παιχνιδιού δεν άλλαξε, ο ΑΟΚΚ συνέχισε να ψάχνει το γκολ και δημιουργούσε τις προϋποθέσεις, χωρίς όμως να σκοράρει ως το 63΄, όταν ο Μόνα έκανε μία εξαιρετική ατομική προσπάθεια από δεξιά, πέρασε δύο αντιπάλους και έστειλε την μπάλα με σέντρα στο κεφάλι του Τουράμ που σκόραρε για το 1-0. Πλέον έδειχνε ότι δεν του ξεφεύγει η νίκη, ο Ηρόδοτος έμεινε με 10 παίκτες από το 70΄ όταν αποβλήθηκε με 2η κίτρινη ο Κονέ και η ομάδα του Δ. Σπανού έψαξε ένα ακόμη γκολ για να κλειδώσει τη νίκη και τα κατάφερε 15 λεπτά αργότερα. Ο Κούρος από αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Βίλα με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του. Η συνέχεια ήταν τυπική διαδικασία με τον ΑΟΚ να έχει δυνατότητα να σκοράρει χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες, αλλά το 2-0 δεν άλλαξε.   
   
Διαιτητής: Δραγάτης (Ανατ. Αττικής), Βοηθοί: Βεργέτης (Αρκαδίας), Κύριος (Αρκαδίας)

Ηρόδοτος (A. Φουτσίνι): Κασμερίδης, Χατζηλιάδης, Γιαλούσης, Δαμιανάκης, Γραικός, Μουκίδης, Κασαπάκης, Αργκιλέσι (62′ Νύκταρης), Φραγκουλάκης, Κονέ, Αγγελούδης (75′ Σιαλμάς).
 
AOK Κέρκυρα (Δ. Σπανός): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Ιωάννου, Θεοδωράκης, Κούρος, Ν. Κρητικός, Ζορμπάς (45+1′ λ.τ Ντα Μότα), Κόντος (87′ Μίσκου), Λινάρδος, Σιατραβάνης (67′ Βίλα), Τουράμ.
 
Σπανός: Είμαι δυσαρεστημένος από το πρώτο ημίχρονο
 
Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του ΑΟΚΚ δεν ήταν ευχαριστημένος και στάθηκε στην απόδοση του πρώτου ημιχρόνου λέγοντας ότι «Θα πάρω μέτρα ώστε να μην ξαναγίνει αυτό που έγινε το πρώτο 45λεπτο. Το μόνο που κάναμε είναι να κρατάμε την μπάλα. Στο δεύτερο ημίχρονο είχαμε μια διαφορετική εικόνα όμως δεν πρέπει να βάζει τα γκάζια ένας προπονητής για να αλλάξει. Δεν είμαι ευχαριστημένος, είμαι πολύ δυσαρεστημένος. Θεωρώ ότι έχουμε σοβαρά παιδιά και περιμένω την Κυριακή να δω κάτι άλλο».

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια