Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΟΑΣΥ: «Δεν έχουν λάβει φαγητό!»

ΜΑΤ
15 Ιανουαρίου 2019 / 17:53

ΑΘΗΝΑ. Τα ΜΑΤ (φαίνεται πως) φεύγουν. Οι καταγγελίες συνεχίζονται…

…Τούτη τη φορά από πλευράς της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, με αφορμή έγγραφη αναφορά της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας (της 14/1) σχετικά με τη σίτιση των αστυνομικών δυνάμεων στον ΧΥΤΥ.
Ο ΠΟΑΣΥ, με επιστολή της προς την Υπουργό, Όλγα Γεροβασίλη, πέρα απ’ το ζήτημα της μη (ακόμη) υλοποίησης της προ καιρού δέσμευσής της για αποχώρηση των δυνάμεων απ’ το Νότο, της χρεώνει πως «με δική σας ευθύνη δεν εφαρμόζονται όσα προβλέπονται για τις Επιχειρήσεις ευρείας κλίμακας. Ειδικότερα, η Πρωτοβάθμια Οργάνωσή μας, έχει καταστεί αποδέκτης έντονων και δικαιολογημένων παραπόνων από τους συναδέλφους καθώς, από την αρχή του έτους και κατά το χρόνο της εργασίας τους, δεν έχουν λάβει πρόχειρο φαγητό, το συνολικό κόστος του οποίου ανέρχεται στα 1.700 € ανά εβδομάδα.
Μάλιστα»
συνεχίζει η επιστολή, «δεν κατέστη δυνατόν να εξευρεθούν τα ελάχιστα αυτά χρήματα για να μην πεινούν οι συνάδελφοί μας, όταν το ελληνικό δημόσιο έχει σπαταλήσει για την αστυνόμευση του Χ.Υ.Τ.Υ. Λευκίμμης πάνω από 4.000.000 ευρώ».
Η εν λόγω κατάσταση χαρακτηρίζεται στην ανακοίνωση «εξωφρενική», «σκανδαλώδης» και «απαράδεκτη», με «αρνητικές συνέπειες στην καθημερινή ενσυνείδητη υπηρεσία των συναδέλφων». Αφού, δε, τίθεται νέου το θέμα της «ακατανόητης συνέχισης της αστυνομικής εμπλοκής σε μια υπόθεση παντελώς επιζήμια για το ελληνικό δημόσιο», το κείμενο καταλήγει: «Τι σκοπιμότητες εξυπηρετούνται εις βάρος της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ελλήνων πολιτών που προσδοκούν από αυτήν να υπηρετεί το δημόσιο και μόνο συμφέρον και όχι να καλύπτει αβελτηρίες και ανικανότητες άλλων;».
▪ Σήμερα (15/1), ΠΟΑΣΥ και Γεροβασίλη επρόκειτο να έχουν συνάντηση για όλα τα εν λόγω θέματα. Λόγω της συζήτησης στη Βουλή του θέματος της ψήφου εμπιστοσύνης, η συνάντηση αναβλήθηκε και, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρη Γερακαράκο, θα γίνει, πιθανότατα, στα τέλη της εβδομάδας. Πιθανότατα, αμέσως μετά να ανακοινωθεί και το θέμα της αποχώρησης των ΜΑΤ απ’ τη Λευκίμμη. Όπως και να ‘χει, στην Αθήνα μεταβαίνουν (και) μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας.