Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αγωνία για τον πιλότο του διθέσιου αεροσκάφους που κατέπεσε στο Μεσολόγγι

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
17 Ιανουαρίου 2019 / 09:08

Οι διασώστες σαρώνουν την περιοχή – Βατραχάνθρωποι της ΜΥΑ και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας συμμετέχουν στην επιχείρηση

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. Μόνο το κάθισμα του διθέσιου αεροσκάφους που κατέπεσε το μεσημέρι της Τετάρτης στην θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Μεσολογγίου έχουν εντοπίσει οι έρευνες που διεξάγονται από την ώρα εκείνη.Διασώστες, δύτες, βατραχάνθρωποι αλλά και αλιευτικά σκάφη που συμμετείχαν στην γιγαντιαία επιχείρηση σταμάτησαν τις έρευνες την νύχτα, όμως ξεκίνησαν πάλι με το πρώτο φως της ημέρας. 

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του πιλότου συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό.Στο πιλοτήριο του διθέσιου αεροσκάφους καθόταν ο μηχανικός της Πολεμικής Αεροπορίας Π.Κ. ο οποίος είναι πατέρας δύο παιδιών.
Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αλλά και ένα ελικόπτερο Agusta-Bell της Πολεμικής Αεροπορίας. Η τελευταία επικοινωνία του πιλότου με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας ήταν στις 12:29. Από εκείνη τη στιγμή αγνοείται, ενώ ο συναγερμός σήμανε στις 13:20, όταν ήταν προγραμματισμένη η επιστροφή του. Στις 13:24 τέθηκαν οι αρχές σε φάση κινδύνου. Από το Άργος και την Πάτρα ξεκίνησαν πλωτά του λιμενικού προκειμένου να κάνουν έρευνα στην περιοχή.

Οι βατραχάνθρωποι της ΜΥΑ στο σημείο

Από τον πρώτο συναγερμό κινητοποιήθηκε άμεσα η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ) και μετέβη στο σημείο, προκειμένου να παράσχει υπηρεσίες και συμβουλές στον διοικητή σκηνής και στη συνέχεια οι εκπαιδευμένοι βατραχάνθρωπο να πραγματοποιήσουν εξειδικευμένες έρευνες στο σημείο για τη συλλογή πειστηρίων και τον εντοπισμό του ατόμου.

Πηγή: sinidisi.gr