Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΕΛΑΣ αναζητά πρόθυμους αστυνομικούς για τη Λευκίμμη...

ΧΥΤΑ Λευκίμμης
18 Ιανουαρίου 2019 / 09:29

ΑΘΗΝΑ. «Μέχρι τέλος του μήνα θα έχει βρεθεί λύση», δεσμεύτηκε -για δεύτερη φορά- η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη

κατά την εκδήλωση κοπής πίτας της ΠΟΑΣΥ. Τούτου δοθέντος, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, δεν θα χρειαστεί να ξαναεπισκεφθεί την Κέρκυρα περί τα τέλη του μήνα, όπως είχε προγραμματίσει, δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη. 

Αυτό που δημιούργησε αντιδράσεις ωστόσο ήταν η αποκάλυψη ότι το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με διαταγή του, αναζητά αστυνομικούς, «κάτω από 40 ετών οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί σε θέματά που αφορούν σύσταση διμηριών υποστήριξης να δηλώσουν αιτήματα για υποστήριξη στην Κέρκυρα με έξοδα δημοσίου».

Μιλώντας στο enimerosi. com  ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρης Γερακαράκος, έδωσε τη δική του εκτίμηση για τη νέα αυτή διαταγή: «Η παραμονή των δυναμεων στη Λευκίμμη, έχει ξεσηκώσει πάρα πολλές αντιδράσεις των συναδέλφων μας και γι αυτό η φυσική ηγεσία, ζητά αστυνομικούς, οι οποίοι θα υπηρετήσουν εθελουσίως, μέχρι να ληφθεί η πολιτική απόφαση, στην οποία εμπλέκονται κι άλλα Υπουργεία, όχι μόνο το Προστασίας του Πολίτη. Εμείς ως ΠΟΑΣΥ, την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε συνάντηση με την Υπουργό για να το λύσουμε αυτό το ζήτημα. Πάντως, κρατάμε αυτό τπου είπε η Υπουργός και περιμένουμε λύση μεσα στην ερχόμενη εβδομάδα» κατέληξε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ.