Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας Γιώργος Κουλούρης για το νέο σύστημα προσλήψεων του Υπ. Παιδείας

ΕΛΜΕ
18 Ιανουαρίου 2019 / 12:13

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο πλευρό των απεργών εκπαιδευτικών και των υπολοίπων εργαζόμενων του δημόσιου τομέα

βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιώργος Κουλούρης, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματά τους: «Το νέο σύστημα προσλήψεων σε καμία περίπτωση δε λύνει τα χρόνια προβλήματα κενών που υπάρχουν στα σχολεία όλης της Ελλάδας. Στην Κέρκυρα σχεδόν 400 είναι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας οδηγεί σε απόλυση πολλούς από αυτούς ή τους ωθεί σε ένα αέναο κυνήγι μορίων και ακαδημαϊκών προσόντων με το πτυχίο να παύει να είναι το μοναδικό προαπαιτούμενο για την εργασία.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να χτυπήσει με τα ΜΑΤ τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών στην Αθήνα επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά ότι η αντιλαϊκή πολιτική εφαρμόζεται με τη βία.
Καλούμε τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα βάζοντας μπροστά τις δικές τους ανάγκες, το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να καταδικάσουν τους εκπροσώπους της πολιτικής που υπερασπίζεται την ελαστική εργασία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, τις κατευθύνσεις της ΕΕ για πιο φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους. Να μη συμβιβαστούν με την αντιλαϊκή πολιτική, τα μνημόνια διαρκείας και το τσάκισμα των δικαιωμάτων για τα κέρδη των λίγων.
Διεκδικούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου και την μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση».