Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΕΔΕ για τη σοκαριστική εικόνα ασθενή στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
21 Ιανουαρίου 2019 / 11:31

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σοκαριστική εικόνα με ασθενή του Νοσοκομείου

δημοσιεύθηκε στη σελίδα FB «Τα Παράπονά σου στον Δήμαρχο» και προκάλεσε πολλά και ποικίλα δυσμενή σχόλια. Στη φωτογραφία απεικονίζεται ασθενής, ο οποίος αφού τραυματίστηκε στο κεφάλι, νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με τον άνθρωπο που έκανε τη δημοσίευση, ο ασθενής αφέθηκε χωρίς φροντίδα και καθαριότητα από το νοσηλευτικό προσωπικό και τελικά προσφέρθηκαν δύο γυναίκες, επισκέπτριες στο Νοσοκομείο και μια εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού.

Τι απαντά ο Διοικητής του Νοσοκομείου

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Φοίβος Κακαβίτσας, απάντησε «Από την πρωτη ενημέρωση, το περιστατικό έχει καθηλωθει με ιατρική οδηγία για την προστασία του ιδίου καθώς μετά απο την κάκωση κεφαλής έχει αποπροσανατολισμο και κρίσεις και όχι λόγω έλλειψης προσωπικού. Προφανως για τις λεπτομέρειες θα διαταχθει ΕΔΕ αυριο το πρωι (Δευτέρα) ώστε να διασαφηνιστούν τα γεγονότα. Συμφωνα με την ενημέρωση που έχω ο ασθενής κινδυνευει να αυτοτραυματιστεί για το λόγο αυτό ο ιατρος έδωσε εντολή περιορισμου. Η ενημέρωση που έχω απο τη νοσηλευτική διευθυνση είναι ότι τακτικα καθαρίζεται, αλλάζεται και ταΐζεται απο το νοσηλευτή βάρδιας. Σε κάθε περιπτωση όπως προανέφερα το περιστατικο θα διερευνηθει με ΕΔΕ ως προς την ορθότητα διαχείρησης του.
Επαναλαμβάνω ότι και δεκα νοσηλευτές να είχε η κάθε κλινική υπάρχουν καταστάσεις όπου για την ασφάλεια των ιδίων κάποιοι ασθενείς με εντολή γιατρών δυνανται να καθηλωθούν.
Από τις πρώτες πληροφορίες ο συγκεκριμένος τις πρώτες ημέρες είχε αποκλειστική νοσηλευτρια  Παρα ταυτα φαίνεται πως υπήρχε εντολή καθήλωσης παρότι υπήρχε αποκλειστική και παρότι ήταν δίπλα του εθελοντρια του ερυθρού σταυρού.
Καλό ειναι να περιμένουμε να δούμε αν δεν έγινε κάτι σωστα γιατι η δημοσίευση έτσι όπως έχει διατυπωθει σίγουρα δεν μεταφέρει την πραγματική εικόνα
»..