Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου από την Equal Society

Equal Society
22 Ιανουαρίου 2019 / 07:49
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η Equal Society με την υποστήριξη του Δήμου Κέρκυρας θα βρίσκεται την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου από τις 10:30 το πρωί ως τη 13.30

το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε Κέρκυρας (ισόγειο, Σαμάρα 13) στήνοντας μια πρότυπη «τράπεζα αίματος» στο πλαίσιο της εθελοντικής αιμοδοσίας που γίνεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά στο νησί της Κέρκυρας.
Η αιμοδοσία αποτελεί στάση ζωής των ανθρώπων, τους ενώνει και υπερασπίζεται την ίδια τη ζωή. Τα αποτελέσματά της σώζουν ζωές, μιας και το αίμα δεν παράγεται σε κανένα εργαστήριο και δεν υπάρχει κάποιο υποκατάστατο γι’ αυτό. Κάθε μέρα εκατοντάδες συνάνθρωποί μας χρειάζονται βοήθεια.
Αν είσαι από 18-65 ετών, είσαι υγιής κι ελεύθερος συμπτωμάτων, και δεν λαμβάνεις κάποιο αντιβιοτικό τις τελευταίες 7 ημέρες, δεν έχεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και δεν έχεις κάνει κάποιο μεγάλο χειρουργείο, tattoo ή piercing τους τελευταίους έξι μήνες, τότε για εσένα η αιμοδοσία είναι απλά 5’.
Για κάποιον άλλο όμως, είναι όλη του η ζωή! Για το λόγο αυτό η κινητοποίηση και η ευαισθητοποίηση για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας είναι άμεση ανάγκη. Η Equal Society, έχοντας προσφέρει ως σήμερα πάνω από 80 φιάλες αίμα σε συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη, απευθύνει έκκληση να σταθείτε στο πλευρό της, να κάνετε μια… «κατάθεση» ζωής και να δημιουργήσετε… «Δεσμούς Αίματος».
Όσο υπάρχουν άνθρωποι με αξίες, θα υπάρχουν και τέτοιες ανιδιοτελείς πράξεις αλληλεγγύης, αλτρουισμού και κοινωνικής προσφοράς.
Χαρίζουμε λοιπόν ΖΩΗ στις 23 Ιανουαρίου! Αφιέρωσε 5’ από το χρόνο σου και δώσε και εσύ μια «ανάσα ζωής»…!!

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.