Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μ. Υδραίου: «Ο υπουργός έκανε το αυτονόητο για τα μνημεία με 6 μήνες καθυστέρηση»

Μερόπη Υδραίου
22 Ιανουαρίου 2019 / 14:54

«Πώς εξηγείται η αφωνία της απερχόμενης δημοτικής αρχής, όλο αυτό το διάστημα;»

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεις...ανακαλείται η παραχώρηση των 11 αρχαιολογικών μνημείων της Κέρκυρας  στο Υπερταμείο». Η επικεφαλής της παράταξης ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ κ.Μερόπη Υδραίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μπροστά στη γενική κατακραυγή και την καθολική αντίδραση των πολιτών για την παραχώρηση αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στο Υπερταμείο, έγινε το αυτονόητο.
Με 6 μήνες καθυστέρηση , ο Υπουργός Οικονομικών θα προχωρήσει στη  ανάκληση της δικής του απόφασης  (με ημερομηνία 19.6.2018) με την οποία παραχωρήθηκαν στο Υπερταμείο ακίνητα που είναι αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία. Σε αυτά περιλαμβάνονταν και 11 αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία της Κέρκυρας, τη λίστα των οποίων έδωσα στη δημοσιότητα την προηγούμενη εβδομάδα.
Αποδεικνύεται ότι ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεις και αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους του πολιτισμού και την Ένωση Αρχαιολόγων που έδωσαν τη δική τους μάχη.
Έστω και με καθυστέρηση, έγινε αυτό που έπρεπε να είχε γίνει από την πρώτη στιγμή, προκύπτουν όμως σοβαρά ερωτηματικά, όπως:
-Είναι δυνατόν να μην έγινε έλεγχος των ακινήτων που μεταβιβάζονταν στο Υπερταμείο;
-Ποιος ήταν αυτός που επέλεξε ή απαίτησε τα συγκεκριμένα ακίνητα, που αποκαλύφθηκε ότι ήταν αρχαιολογικοί χώροι και μνήμεια, και με ποιά κριτήρια;
-Πώς εξηγείται η αφωνία της απερχόμενης δημοτικής αρχής, όλο αυτό το διάστημα;
Υπενθυμίζουμε ότι είμαστε οι μόνοι που είχαμε αναδείξει το ζήτημα από το φθινόπωρο και επιμείναμε όλο αυτό το διάστημα.Ελπίζουμε η ανάκληση της απόφασης να είναι οριστική και αμετάκλητη».