Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένα ίδρυμα για τον Κ. Παπούλια στην Πωγωνιανή

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
25 Ιανουαρίου 2019 / 11:21

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Στην ίδρυση και λειτουργία ιδρύματος στην ακριτική Πωγωνιανή, με σκοπό την ανάδειξη σελίδων της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας και της προσωπικότητας του τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, προσανατολίζεται ο δήμος Πωγωνίου.

Την πρόταση κατέθεσαν στον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης, ο αντιδήμαρχος Στέλιος Κουκουλάρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Λίτσας και Γρηγόρης Μποντίνης, καθώς και ο πρόεδρος της Πανπωγωνησιακής Ένωσης Γρηγόρης Άρμπυρος, σε φιλική συνάντηση που είχαν μαζί του στο γραφείο του, στην Αθήνα, την περασμένη Δευτέρα.
Ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος έζησε στην ακριτική Πωγωνιανή στα μαθητικά του χρόνια και έκτοτε διατηρεί στενούς δεσμούς με το χωριό και τους κατοίκους του, ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση, δίνοντας το πράσινο φως για την έναρξη διαδικασιών υλοποίησής της. Ως έδρα του Ιδρύματος προτάθηκαν ιστορικά κτίρια της Πωγωνιανής, που παραμένουν αναξιοποίητα, και συμφωνήθηκε η εφεξής συνεργασία για την προώθηση και την έναρξη όλων των εργασιών.
«Η λειτουργία Ιδρύματος για τον Κάρολο Παπούλια είναι θέμα που απασχολεί χρόνια την τοπική κοινωνία, η οποία αναζητά τον καλύτερο τρόπο για να τιμήσει τον ίδιο για τη σημαντική πορεία του στην ελληνική πολιτική ζωή, αλλά και για την αξιοποίηση της πολιτικής και πνευματικής του κληρονομιάς στην μελλοντική της πορεία», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Στ. Κουκουλάρης.
Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές και οι δυνατότητες του Πωγωνίου, σε κλίμα αισιοδοξίας και σε πείσμα της δύσκολης κατάστασης που βιώνει η χώρα μας. Ο Κάρολος Παπούλιας ρώτησε κι έμαθε τα νέα χωριανών και φίλων του, υπογραμμίζοντας, με το μοναδικό του τρόπο, το δέσιμο και την αγάπη του, για τον τόπο που μεγάλωσε.