Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ένοχος ο Αμβρόσιος για την φράση «Φτύστε τους ομοφυλόφιλους»

ΑΙΓΙΟ
28 Ιανουαρίου 2019 / 16:46

Για τις κατηγορίες της δημόσιας υποκίνησης σε ρατσιστική βία ή μίσος και της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος

Ένοχος κρίθηκε από το  Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος και για τις δυο κατηγορίες που τον βάρυναν. Ο κ. Αμβρόσιος αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της δημόσιας υποκίνησης σε ρατσιστική βία ή μίσος και της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος για το εμπρηστικό και ακραία ομοφοβικό κείμενο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τον Δεκέμβριο του 2015 με τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ!

Νωρίτερα σήμερα η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την αθώωση του μητροπολίτη, με το αιτιολογικό πως παρά τις «αιχμηρές» εκφράσεις του, ο λόγος του δεν έχει τη δύναμη ώστε να διεγείρει άτομα ή ομάδες στο να προχωρήσουν σε ακραίες καταστάσεις εναντίον άλλων. Στην απολογία του ο μητροπολίτης εμφανίστηκε αμετανόητος λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δε με ενδιαφέρει αν το κείμενό μου θα μπορούσε να προκαλέσει πράξη μισαλλοδοξίας εις βάρος των ομοφυλοφίλων… Οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, όχι όμως να προκαλούν. Αυτό μας υποχρεώνει να σκληραίνουμε τη στάση μας… Το «Φτύστε τους» αποτελεί τον πιο επιεική τρόπο του Χριστιανικού λόγου» 

Το δικαστήριο επέβαλε στον μητροπολίτη, για αναρτήσεις του κατά των ομοφυλόφιλων, συνολική ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Πηγή: in.gr