Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξενοδοχοϋπάλληλοι για Εργατικό Κέντρο: «Συνέλευση και… ψευτοσυνέλευση!»

Ξενοδοχοϋπάλληλοι
30 Ιανουαρίου 2019 / 08:57

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εντάσεις σημειώθηκαν στην ετήσια Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων των σωματείων του Εργατικού Κέντρου, το βράδυ της Δευτέρας.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε χθες η διοίκηση του ΕΚΚ, μετά τα… εισαγωγικά («διαπιστωθείσας της απαρτίας, το σύνολο των 38 παρόντων αντιπροσώπων επί 85, υπερψήφισε ομόφωνα τόσο τον Διοικητικό και Οικονομικό Απολογισμού το 2018, όσο και τον Οικονομικό Προϋπολογισμό και το Πρόγραμμα Δράσης του 2019») έκανε, συγκεκριμένα, λόγο για εισβολή «τάγματος του ΠΑΜΕ στην αίθουσα, την ώρα που η συνέλευση βρισκόταν σε εξέλιξη, με μοναδικό σκοπό τη διάλυσή της», διαμορφώνοντας «συνθήκες, όπως αναμενόταν, εξαιρετικά αντίξοες και αντιδημοκρατικές». 
Σύμφωνα με το ΕΚΚ, «μετά την αποχώρηση των ταξικών δυνάμεων εισβολής και προπηλάκισης, η Συνέλευση συνεχίστηκε κανονικά…» Κι απ’ την επέκεινα διαδικασία αποφασίστηκαν «κατ’ ομοφωνία» οι ημερομηνίες διεξαγωγής του εκλογο - απολογιστικού συνεδρίου του Εργατικού Κέντρου: στις 23/2 (Σάββατο), θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για Εφορευτική  Επιτροπή και στις 27/2 (Τετάρτη), για ΔΣ και αντιπροσώπους. 
 
Ξενοδοχοϋπάλληλοι: «Συνέλευση και… ψευτοσυνέλευση!»
 
Θέση, βεβαίως, για τα όσα συνέβησαν πήρε και η έτερη πλευρά. Κάνοντας λόγο για… δύο συνελεύσεις! Συγκεκριμένα, σε κοινή ανακοίνωση, Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σωματεία Εργαζομένων Ξενοδοχείων του νησιού, υποστηρίζουν ότι «στην πραγματική Συνέλευση, συμμετείχαν 41 αντιπρόσωποι από 14 σωματεία». Προσθέτοντας πως η διοίκηση του ΕΚΚ, «βλέποντας ότι έχουν προσέλθει λιγότεροι αντιπρόσωποι της παράταξής τους από της Δ.Α.Σ., αποφάσισε να στήσει άλλη παράλληλη ψευτοσυνέλευση στη μικρή αίθουσα των 20 τ.μ. του δευτέρου ορόφου,  στην οποία συμμετείχαν 22 αντιπρόσωποι σωματείων και 6 παράνομοι αντιπρόσωποι του συνδέσμου συνταξιούχων. Για να δώσουν, μάλιστα, κύρος στην ψευτοσυνέλευση, παρουσίασαν δικηγόρο ως δικαστικό αντιπρόσωπο, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια, μέσα στην αίθουσα, έκανε λήψη η κάμερα του γνωστού για την μακροχρόνια μεροληπτική εμπλοκή του στην υπόθεση του ΕΚΚ, καναλιού». 
Από εκεί και πέρα, σημειώνεται πως «η πραγματική Γενική Συνέλευση, των πραγματικών αντιπροσώπων με παρόντες, ως παρατηρητές, τους εργαζόμενους στην μεγάλη αίθουσα, αποφάσισε: 
· Να μην επιτρέψει τη νοθεία στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του ΕΚΚ.
· Να μην συμμετάσχουν στην συνέλευση οι συνταξιούχοι, οι οποίοι δεν έχουν αυτό το δικαίωμα από το νόμο.
· Να μην εγγραφεί το εργοδοτικό σωματείο Ανδρεάδη (IKOS Management), το οποίο κατά παράβαση του συνδικαλιστικού νόμου, έχει ιδρυθεί ως επιχειρησιακό σε 5 επιχειρήσεις με 5 διαφορετικά ΑΦΜ και όχι σε μια που προβλέπει ο νόμος.
· Να μην συμμετάσχει το ανύπαρκτο και χωρίς μέλη σωματείο των αποκλειστικών νοσοκόμων.
· Να ρυθμιστεί το χαράτσι του ΕΚΚ, με τον ίδιο τρόπο που ρυθμίζει η ΓΣΕΕ τις οφειλές των συνδικάτων, προκειμένου να λάβουν μέρος στο συνέδριο της.
· Να ελεγχθούν όλα τα πρακτικά των αρχαιρεσιών των σωματείων, αφού πρώτα παραδοθούν στα σωματεία μας απ το Πρωτοδικείο, όπως ο νόμος προβλέπει και να απορριφθούν οι αντιπρόσωποι, οι οποίοι είναι προϊόν διπλοψηφιών, διπλοεγγραφών και νόθων διαδικασιών».
 
«Στο Νοσοκομείο από κλωτσιά στο ευαίσθητο σημείο…»
 
Σχετικά με τις εντάσεις, η δική τους εκδοχή, κατεγράφη ως εξής: «Σε μία ύστατη προσπάθεια συνεννόησης, η Γενική Συνέλευση των πραγματικών αντιπροσώπων έστειλε αντιπροσωπεία στην διασπαστική συγκέντρωση, της πάνω αίθουσας, προτείνοντας το πλαίσιο των έξι σημείων και καλώντας τους για διεξαγωγή Συνέλευσης όλων των αντιπροσώπων στο χώρο που ήτανε προγραμματισμένη, στη μεγάλη αίθουσα. Η απάντηση των εκπροσώπων των συγκεντρωμένων στην Συνέλευση - παρωδία ήταν ύβρεις, απειλές και φραστικοί προπηλακισμοί , με αποκορύφωμα την ενέργεια του τέως Προέδρου του ΕΚΚ και του Συνδέσμου Συνταξιούχων, που χτύπησε με κλωτσιά σε ευαίσθητο σημείο του σώματος του τον Νικηφόρο Ζερβό, αντιπρόσωπο του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, ο οποίος διεκομήσθη στο Νοσοκομείο με αφόρητους πόνους…»
Το τέλος της… ιστορίας; Μετά, σημειώνεται, την αποτυχία κάθε απόπειρας για ενιαία Συνέλευσηση, «η Συνέλευση των πραγματικών αντιπροσώπων αποφάσισε να διαμηνύσει στην ψευδεπίγραφη πλειοψηφία της διοίκησης  του Εργατικού Κέντρου, ότι δεν πρόκειται να τους επιτρέψει ξανά να νοθεύσουν εκλογικές διαδικασίες,  για τις οποίες παρανόμως προσδιόρισαν και ημερομηνία». Καλώντας, παράλληλα, την εργατική τάξη του νησιού «να περιφρουρήσει με την συμμετοχή της τις διαδικασίες του ΕΚΚ…»