Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κοινή δήλωση του Δημάρχου Κέρκυρας και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου

επεισόδια
31 Ιανουαρίου 2019 / 13:49

με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

«Για μιαν ακόμη φορά, χθες το μεσημέρι, ο Δήμαρχος και μέλη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρξαμε  θύματα της φασίζουσας συμπεριφοράς συγκεκριμένης ομάδας δημοτών οι οποίοι με απαράδεκτο, προκλητικό και αντιδημοκρατικό τρόπο κατέλυσαν κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας.  Η δυνατότητα διαπόμπευσης του Δημάρχου, ομηρείας αντιδημάρχων και απειλών, ύβρεων και προπηλακισμού των δημοτικών συμβούλων από οποιονδήποτε θεωρεί ότι θίγονται τα συμφέροντά του, αποτελεί θεσμική εκτροπή και κατάλυση κάθε έννοιας Δημοκρατίας. Όποιος νομίζει ότι αυτά τα φαινόμενα δεν τον αφορούν, απλώς είναι μακριά νυχτωμένος και τα οφέλη που θεωρεί πως αποκομίζει είναι πρόσκαιρα. Ο κίνδυνος είναι πλέον στην πόρτα μας.
 
Καλούμε τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς και την κοινωνία συνολικά να πάρουν ξεκάθαρη θέση, χωρίς αστερίσκους, απέναντι σε αυτό το επικίνδυνο φαινόμενο. Τους καλούμε, όπως και τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, να προστατεύσουν το θεσμό και κατ’ επέκταση τη Δημοκρατία.
Ιδιαίτερα καλούμε τις παρατάξεις της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους που απέχουν από τις συνεδριάσεις του οργάνου, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην υπεκφεύγουν. Να τοποθετηθούν ξεκάθαρα απέναντι στο πρόβλημα και να μην συνεργούν  στην κατάλυση λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και συνολικά του Δήμου. Τους καλούμε, τέλος, να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αναλογιστούν τον ολισθηρό δρόμο της θεσμικής εκτροπής στον οποίο ήδη βρισκόμαστε».