Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αυτό είναι το εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων στα Γιάννενα (video)

Μονάδα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων
01 Φεβρουαρίου 2019 / 14:16
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην ηπειρωτική πρωτεύουσα ώστε να δοθεί σε εμπορική λειτουργία η Μονάδα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Διανύονται τα τελευταία 24ωρα δοκιμαστικής λειτουργίας. Από την Πέμπτη η Μονάδα θα λειτουργεί με όρους αγοράς διεκδικώντας την συμβολή της στην αναβάθμιση της περιβαλλοντικής υπόθεσης της Ηπείρου και το οικονομικά βιώσιμο της λειτουργίας του. 
Το έργο θα επεξεργάζεται σε ετήσια βάση 105 χιλιάδες τόνους απορριμμάτων μέσω της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), θα ανακυκλώνει τουλάχιστον 17.000 τόνους χρήσιμων υλικών και θα παράγει πράσινη ενέργεια ικανή να καλύψει τις ανάγκες 3.000 οικογενειών με εξοικονόμηση 12.000 τόνων CO2.
Το Έργο λύνει οριστικά, τουλάχιστον για τα επόμενα  27 χρόνια, τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Συμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, δημιουργεί 200 νέες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής, 90 νέες θέσεις εργασίας κατά την 25ετή λειτουργία και μεγάλο αριθμό παράλληλων θέσεων εργασίας (μεταφορές, εμπορία και διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών, κλπ).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.