Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανάκληση των απολύσεων ζητεί η Ομοσπονδία Επισιτισμού - Τουρισμού

ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
01 Φεβρουαρίου 2019 / 19:01

ΑΘΗΝΑ-ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε δημόσια καταγγελία των απολύσεων «που αναγγέλλει τις ημέρες αυτές στην Κέρκυρα ο Όμιλος Ανδρεάδη – IKOS», προχώρησε το 52ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό (30/1-1/1).

Στο κείμενο γίνεται λόγος για «μεθοδευμένη ενέργεια», με σκοπό την τιμωρία όσων εργαζομένων διεκδίκησαν, το καλοκαίρι, την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίες, αλλά και την τρομοκράτηση των υπολοίπων. Καθώς και «να θέσει (η εργοδοσία) εκτός νόμου την συνδικαλιστική δράση, χτυπώντας όσους έκαναν αίτηση επαναπρόσληψης μέσου του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας και όσους, παρά τις απειλές, οργανώθηκαν στο επιχειρησιακό σωματείο των εργαζομένων IKOS DASSIA».
Τέλος, απαιτείται η άμεση παρέμβαση του υπουργείου για την ανάκληση των απολύσεων.
Καταγγελία, στο ίδιο κλίμα, εξέδωσε για το θέμα και ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας - Σωματεία Εργαζομένων σε ξενοδοχεία του νησιού.
Γίνεται επίσης λόγος για «εκδικητικές απολύσεις», που «στοχεύουν στον εκφοβισμό της εργατικής τάξης». Αφού, δε, σημειώνεται πως «είχαμε από καιρό καταγγείλει τις απειλές για μη επαναπρόσληψη όσων εργαζομένων έκαναν αίτηση επαναπρόσληψης μέσω των σωματείων μας και όχι μέσω του σωματείου της εργοδοσίας, όπως και τα εκβιαστικά διλήμματα που έθεταν στους εργαζόμενους», χαιρετίζεται το ψήφισμα της Ομοσπονδίας και «η απόφαση των ταξικών σωματείων του ΠΑΜΕ στον κλάδο Επισιτισμού να καταγγείλουν την λειτουργία του εργοδοτικού σωματείου – έκτρωμα στο IKOS και να προσφύγουν δικαστικά ενάντια στην συμμετοχή των εκπροσώπων της εργοδοσίας στο συνέδριο της Ομοσπονδίας» και… αποστέλλεται μήνυμα:
«Προειδοποιούμε την εργοδοσία ότι αν δεν πάρει τώρα πίσω τις απολύσεις , αν δεν εφαρμόσει απαρέγκλιτα την κλαδική ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων , το καλοκαίρι που έρχεται θα χάσει τον ύπνο της.»