Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προσωρινά κρατούμενος ο 65χρονος, αρνείται τις κατηγορίες για την 17χρονη Κερκυραία

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
02 Φεβρουαρίου 2019 / 17:55

ΑΓΡΙΝΙΟ. Υπερβολική θεωρεί την απόφαση της Ανακρίτριας ο συνήγορός του, Β. Νουλέζας, που υποστήριξε ότι ο ηλικιωμένος «πληρώνει την καλοσύνη και τη φιλευσπλαχνία του».

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 65χρονος, που κατηγορείται για αρπαγή και κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια 17χρονης από την Κέρκυρα και ο οποίος, ως γνωστόν, συνελήφθη προ ημερών στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας.
Ο 65χρονος, μετά από παράταση που έλαβε, απολογήθηκε σήμερα (2/2) στην Ανακρίτρια Αγρινίου. Η απολογία του κράτησε περίπου μία ώρα, με τον συνήγορό του, Βασίλη Νουλέζα, να εκφράζει την εκτίμηση πως «δεν νομίζω (ότι) με την διενεργηθείσα ιατροδικαστική εξέταση πραγματογνωμοσύνη θα αποδειχθεί η ασέλγεια. Επίσης, περίπτωση αρπαγής δεν υπάρχει. Έχει γνωστή μόνιμη διαμονή λευκό ποινικό μητρώο και δεν είναι αντικειμενικά ύποπτος φυγής ή τέλεσης νέων κακουργηματικών πράξεων. Θα αρκούσε, οπότε, η επιβολή περιοριστικών όρων για να εξασφαλιστεί η εμφάνιση του στο Δικαστήριο».
Προαναγγέλλοντας, παράλληλα την υποβολή αίτησης αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης, καθώς θεωρεί ότι ελήφθη μια «ιδιαιτέρως αυστηρή απόφαση για έναν 65χρονο άρρωστο, με κινητικό πρόβλημα- πολιομυελίτιδα, ατροφία κάτω άκρου και ανικανότητα- που ενδεχομένως είναι αθώος. Η προφυλάκιση (προκαταβολή ποινής)που κάμπτει το τεκμήριο αθωότητας, είναι (όμως) ο εύκολος δρόμος και η συνήθης επιλογή για τούς Ανακριτές στην Ελλάδα...»
Ο κ. Νουλέζας, σε (λίγες ώρες νωρίτερα) δήλωσή του, αρνήθηκε, εκ μέρους του πελάτη του, μέχρι κεραίας τις κατηγορίες. Τονίζοντας, μάλιστα, χαρακτηριστικά ότι «πληρώνει την καλοσύνη και την φιλευσπλαχνία του» (αργότερα, πρόσθεσε «την αμέλεια και την αφέλειά του»).
Πιο συγκεκριμένα, αφού ισχυρίστηκε πως ο 65χρονος δεν γνώριζε πως η νεαρή ήταν ανήλικη («του είχε συστηθεί ως 18χρονη»), τόνισε πως «δεν έλαβε χώρα οιαδήποτε ενέργεια ανάγεται στη γενετήσια σφαίρα και αντικειμενικά προσβάλλει το κοινό αίσθημα της αιδούς και των ηθών. Ουδέποτε διανοήθηκε να την αγγίξει. Άλλωστε, έχει την ηλικία της εγγονής του».
Προσθέτοντας ότι «βρέθηκε προ τετελεσμένων. Ειδοποιήθηκε από την ίδια (σ.σ. την 17χρονη) που αναχώρησε με το ΚΤΕΛ Κέρκυρας, να την παραλάβει μεταμεσονυκτίως. Επικοινωνούσε από την αρχή και με την μητέρα της. Μεριμνούσε μάλιστα, μιλώντας με την πατέρα της για την άμεση επιστροφή της. Τον διαβεβαίωνε ότι γνώριζε η μητέρα της για την αναχώρηση της και ότι ήταν απολύτως καλά στην υγεία της».
Επίσης ο κ. Νουλέζας τόνισε ότι η 17χρονη τον διαβεβαίωνε ότι «δεν ελάμβανε φαρμακευτική αγωγή» και ότι ο 65χρονος, «πατέρας τριών παιδιών» ήθελε απλά «να την συμβουλεύσει, κατόπιν πρόσκλησής της, για την μουσική και το τραγούδι που αγαπά και ασχολείται. Να την στηρίξει ηθικά. Ούτε την αφαίρεσε από την επιμέλεια της μητέρας της, ούτε στήριξε την εκούσια διαφυγή της, απλώς την φιλοξένησε μία ημέρα...».
Ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει τα ΜΜΕ πως «γράφουν υπερβολές και ανακρίβειες».