Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Προειδοποίηση» ξενοδοχοϋπαλλήλων για τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο

ξενοδοχοϋπάλληλοι
07 Φεβρουαρίου 2019 / 09:35

Το αίτημα πέντε σημείων ενόψει της επερχόμενης διαδικασίας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έγγραφη «προειδοποίηση» για διεξαγωγή «νομίμου και καθαρού» συνεδρίου στο Εργατικό Κέντρο, απηύθυνε η Ένωση Ξενοδοχοϋπαλλήλων, μετά των Σωματείων Εργαζομένων σε ξενοδοχεία του νησιού. Πιο συγκεκριμένα, με επιστολή προς «την αυτοαποκαλούμενη ως πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΚΚ», κατατίθενται πέντε συγκεκριμένα σημεία, στα οποία… εφιστάται προσοχή. Άλλως, «ο μόνος αρμόδιος να λύσει (τη διαφορά) είναι η εργατική τάξη της Κέρκυρας και να είστε βέβαιοι ότι θα την δώσει την λύση». Αναλυτικά ζητείται:
 
1. Επανασύγκληση της ματαιωθείσας Γ.Σ. των αντιπροσώπων της 28/1.
2. Ανάκληση των παράνομων αποφάσεων για εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής (23/2) και οργάνων (27/2).
3. Ενεργοποίηση του άρθρου 4 του  καταστατικού και ανάθεση σε διαπαραταξιακή  επιτροπή της ΓΣΕΕ της διαιτησίας για τα ανοιχτά θέματα της συμμετοχής των συνταξιούχων, των αποκλειστικών νοσοκόμων και του σωματείου επισιτισμού. Για το θέμα του IKOS έχουμε ήδη προσφύγει δικαστικά.
4. Ρύθμιση του χαρατσιού του Εργατικού Κέντρου, σύμφωνα με την ρύθμιση που έκανε η ΓΣΕΕ στα μέλη της (Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες) για την συμμετοχή τους στο συνέδριο.
5. Ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς χρονικούς περιορισμούς,  για όλα τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΚΚ στα πρακτικά αρχαιρεσιών όλων των σωματείων (άρθρο 20, παρ.10 του καταστατικού) πριν την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ., ώστε να διαπιστώσουν, αν νόμιμα εξέλεξαν τα σωματεία τους αντιπροσώπους τους και να ασκήσουν τα μέλη της Διοίκησης ακόλλητα  τα καθήκοντα ελέγχου νομιμότητας αντιπροσώπων που προβλέπονται από το καταστατικό. Καταγραφή όλων των ψηφισάντων και μελών των σωματείων σε ενιαίο κατάλογο και ακύρωση της ψήφου διπλοεγγεγραμμένων και διπλοψηφισάντων.