Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Αυτοψία» προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ σε Κέρκυρα & Ηγουμενίτσα

ΤΑΙΠΕΔ
01 Ιουνίου 2016 / 16:15

ΑΘΗΝΑ. Η δρομολογημένη από τη Δευτέρα συνάντηση του Δημάρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη παρουσία του βουλευτή Κέρκυρας Κώστα Παυλίδη.

Ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι θα αποσύρει άμεσα την αίτηση προσφυγής για τον Ίσσο και ότι θα παραμείνει σε ισχύ η πράξη χαρακτηρισμού του Ίσσου ως “Δάσος Aρκεύθου”. Η διαδικασία της έφεσης κατά της απόφασης της πρωτοβάθμιας επιτροπής επίλυσης δασικών αμφισβητήσεων θα ακυρωθεί, όπως γνωστοποίησε και στη συνάντησή του την προηγουμένη με την βουλευτή Φωτεινή Βάκη. 
Για το θέμα της παράκτιας ζώνης ο κ. Πιτσιόρλας επιβεβαίωσε την υποστήριξη του στη πάγια θέση της Δημοτικής Αρχής να εξαιρεθούν όλα τα χερσαία τμήματα της πόλης που βρίσκονται εκτός λιμενικής δράσης του λιμένα Κέρκυρας. Ήδη, το ΤΑΙΠΕΔ επεξεργάζεται το πλαίσιο αυτής της παραχώρησης, η οποία βρίσκει σύμφωνη και τη διοίκηση του ΟΛΚΕ. Τόνισε ότι θα απαιτηθούν ουσιαστικές αλλαγές στην υπάρχουσα σύμβαση παραχώρησης προς τον ΟΛΚΕ και θα κατατεθεί σχέδιο τροποποίησης της εντός διμήνου. Έχει γίνει ενημέρωση στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, όπως είχε δεσμευτεί ο κ. Πιτσιόρλας παλαιότερα.
Τέλος ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δεσμεύτηκε εντός Ιουνίου να επισκεφτεί την Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα για να συζητήσει με τους αρμόδιους φορείς για τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις δυνατότητες αναπτυξιακών πολιτικών στην ευρύτερη περιοχή.