Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε συλλαλητήριο καλεί η Επιτροπή για τον Ερημίτη

Ερημίτης
01 Ιουνίου 2016 / 20:05

ΚΕΡΚΥΡΑ. Προσκλητήριο προς τους κοινωικούς και πολιτικούς φορείς του νησιού απευθύνει η Επιτροπή αγώνα για την αποτροπή της παραχώρησης του Ερημίτη "... ώστε να μην εκποιηθεί ούτε ένα μέτρο δημόσιας γης". Η πρόσκληση αφορά σε συλλαλητήριο την Κυριακή 12 Ιουνίου που θα ξεκινήσει από τον Αγ. Στέφανο Σινιών και πορευτεί μέσα από τα μονοπάτια της επίμαχης περιοχής.

Η ανακοίνωση
 
O αγώνας για τον Ερημίτη συνεχίζεται! Είναι ο αγώνας μιας ολόκληρης ζωής, όπως έδειξαν η Λευκίμμη, οι Σκουριές, ο ΄Ισσος, το Τεμπλόνι και χιλιάδες άλλες γωνιές του πλανήτη. Παντού καταστροφείς του περιβάλλοντος το κέρδος και η αγορά, παντού υπερασπιστές του ο αγωνιζόμενος λαός και τα κοινωνικά κινήματα.
Οι παραλίες, οι θάλασσες, τα βουνά, αλλά και οι πολιτείες ,το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, η ενέργεια, τα σχολεία, τα νοσοκομεία είναι κοινωνική και λαϊκή περιουσία. 
΄Ολα όσα δημιουργήθηκαν και διατηρήθηκαν με τον ιδρώτα των εργαζομένων είναι η συλλογική κληρονομιά που θα παραλάβουν οι επόμενες γενιές. Δικό μας έργο είναι η υπεράσπισή της και η προστασία της από τα νύχια των αρπακτικών του κεφαλαίου, των κρατικών μηχανισμών και των κυβερνήσεων που το υπηρετούν πιστά.
'Οσο οι επιθέσεις εναντίον των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων πυκνώνουν, τόσο γίνεται και πιο φανερή η ανάγκη του οργανωμένου, μετωπικού και ανυποχώρητου αγώνα. Για να ξαναρχίσουν και να νικήσουν οι αγώνες, πρέπει να μπει μπροστά ένα συνολικό σχέδιο σωτηρίας της χώρας από τη θηλιά του χρέους, τα δεσμά του ευρώ και το βραχνά της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης, ώστε να γίνει ο λαός νοικοκύρης στον τόπο του.
Ας μην επιτρέψουμε άλλο στους αδιάντροπους υποτακτικούς των πιστωτών και της ντόπιας ολιγαρχίας, δεξιούς και "αριστερούς'' να μας κλέβουν τη ζωή, λέγοντάς μας κι από πάνω ότι δουλεύουν "για το καλό μας".
Συνεχίζουμε!
Με εκδήλωση διαμαρτυρίας 12 Ιουνίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 9πμ, στον Άγιο Στέφανο Σινιών διατρανώνουμε την αντίθεσή μας , με ανοιχτή πρόσκληση σε φορείς και σωματεία αλλά και σε όλους τους πολίτες της Κέρκυρας , για να μην εκποιηθεί ούτε ένα μέτρο δημόσιας γης . Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει περπάτημα σε μονοπάτια του Ερημίτη , συναυλία και ενημέρωση-οργάνωση περαιτέρω ενεργειών και δράσεων.