Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναβλήθηκε η δίκη Γιακουμάκη, απόντες κατηγορούμενοι και μάρτυρες

Βαγγέλης Γιακουμάκης
08 Φεβρουαρίου 2019 / 13:07

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η αδελφή του, οι συγγενείς τους βρέθηκαν στα Γιάννενα για μία ακόμη φορά. Στάθηκαν και πάλι στην αίθουσα του δικαστηρίου ζητώντας να μάθουν την αλήθεια.

Η δίκη με κατηγορούμενους εννέα φίλους και συμπατριώτες του Βαγγέλη, τελικά αναβλήθηκε. Πρόκειται για έξι νεαρούς, ηλικίας από 20 έως 24 ετών, από τον νομό Ηρακλείου, έναν από το Ρέθυμνο, έναν από τα Χανιά, και έναν που ζει στη Βόρεια Ελλάδα. Οι νεαροί κατηγορούνται για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση εις βάρος του αδικοχαμένου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οι κατηγορίες αφορούν βίαια περιστατικά μπούλινγκ που προκάλεσαν εις βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, η δημοσιοποίηση των οποίων είχε προκαλέσει, και συνεχίζει να προκαλεί αλγεινά συναισθήματα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η παρέα των Κρητικών είχε στοχοποιήσει τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον οποίο είχαν μετατρέψει σε «σάκο του μποξ» για να γελούν, προκαλώντας του μώλωπες σε ολόκληρο το σώμα αλλά και παροδική ασφυξία.

Οι κατηγορούμενοι κάνοντας χρήση του δικαιώματος που τους δίνει ο νόμος εκπροσωπήθηκαν δια των δικηγόρων τους, όμως ο βασικός λόγος της αναβολής ήταν η απουσία μαρτύρων. Ανάμεσα στους απόντες και μάρτυρες ιδιαίτερα σημαντικοί, όπως για παράδειγμα ο συγκάτοικος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ορίστηκε νέα δικάσιμος στις 8 Απριλίου 2019.

Τα δικαστήρια των Ιωαννίνων ήταν κατάμεστα και τα μέτρα ασφαλείας ιδιαίτερα αυξημένα, ενώ ακριβώς απέξω, στην λεωφόρο Δωδώνης είχαν τοποθετηθεί αφίσες στις κολώνες με φωτογραφίες του Βαγγέλη Γιακουμάκη και με το σύνθημα «δολοφονήθηκε από λεβέντες». 

Πηγή: Epiruspost.gr