Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι θα γίνει με τις φθορές στο κτήριο του Δημόσιου ΚΤΕΟ

Σπύρος Σπύρου
09 Φεβρουαρίου 2019 / 10:35

Επερώτηση Σπύρου στο Περιφερειακό - Έχουμε δρομολογήσει ριζική ανακαίνιση, απαντά η Περιφέρεια

Το θέμα των εκτεταμένων φθορών στο κτήριο του Δημόσιου ΚΤΕΟ συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο μετά από επερώτηση του επικεφαλής του Νέας Ιόνιας Συμμαχίας Σπύρου Σπύρου «Η εικόνα απαξίωσης και εγκατάλειψης συνεχίζεται στο Δημόσιο ΚΤΕΟ Κέρκυρας. Μια εικόνα που προσβάλει τον θεσμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να κάνουμε πλέον ερωτήσεις σχετικά με το πότε θα γίνουν παρεμβάσεις και ποιες θα είναι αυτές.


Σπύρος Σπύρου

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες, οι πολίτες πηγαίνουν να εξυπηρετηθούν σε χώρο που προκαλεί μόνο ντροπή. Η κατάσταση του περιβάλλοντος χώρου είναι άθλια, αντικείμενα και σκουριασμένα μηχανήματα «διανθίζουν» ακόμη περισσότερο την εικόνα εγκατάλειψης». 

Τι απαντά η περιφέρεια

Στις αιτιάσεις απάντησε ο αντιπεριφερειάρχης Αλέκος Μιχαλάς, επιστρέφοντας όλες τις ευθύνες στη θητεία Σπύρου «Όσα αναφέρονται στην επερώτησή σας δεν αναφέρονται αε μας αλλά σε σας. 
Το κτήριο κατασκευάστηκε το 1987 και από τότε δεν είχε γίνει καμία παρέμβαση. Εμείς βλέποντας αυτήν την κατάσταση και εκτιμώντας ότι με μικροεπεμβάσεις δεν θα είχαμε το επιθυμητό αποτελεσμα, δώσαμε εντολή εκπόνησης μελέτης για ριζική αποκατάσταση, μελέτη η οποία ολοκληρώνεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα εως 15/2. Πολύ συντομα θα δημοπρατηθεί και πολύ σύντομα θα μπει εργολάβος. Επιλύουμε οριστικά και με τον καλύτερο τρόπο το πρόβλημα».