Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επαναφορά & μείωση των ναύλων των πορθμείων ζητά ΝΟΔΕ ΝΔ Κέρκυρας

λιμενικά τέλη
12 Φεβρουαρίου 2019 / 10:15

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αντιδράσεων συνέχεια, μετά τη διαπίστωση της αύξησης των ναύλων στη γραμμή Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα, παρά τις υπουργικές υποσχέσεις ότι το ΦΕΚ θα ανακληθεί

Ο Γιάννης Κοντός, πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Κέρκυρας δηλώνει: «Αδικαιολόγητη αύξηση των ναύλων παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες στα πλοία που εκτελούν την πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας.
Μάλιστα το φαινόμενο έχουν ήδη καταδικάσει αρκετοί πολιτικοί φορείς της Κέρκυρας.
Η αύξηση αυτή είναι κάτι που δεν βοηθάει τον τόπο μας. Αντιθέτως τον δυσκολεύει και μάλιστα σε μια εποχή που το να μετακινηθείς προς και από  την απέναντι ακτή ήταν ήδη ακριβό.
Η οποία αύξηση λοιπόν, καθιστά τη ζωή στο νησί μας πιο ακριβή, καθιστά τα προϊόντα της αγοράς μας επίσης πιο ακριβά, καθιστά την μετακίνηση των Κερκυραίων απλησίαστη, ενώ καθιστά την Κέρκυρα ακριβό τουριστικό προορισμό, πράγμα το οποίο δεν θέλουμε.
Οι επιπλέον αυξήσεις των ήδη ακριβών ναύλων είναι αποφάσεις αντιαναπτυξιακές και είναι αποφάσεις που δεν βοηθάνε την τόπο μας. Καλούμε τις ακτοπλοϊκές εταιρείες σε συνεργασία με τον ΟΛΚΕ και τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, να επαναφέρουν τις τιμές, όχι απλά εκεί που ήταν πριν, αλλά ακόμα πιο χαμηλά (όσο τουλάχιστον επιτρέπει η δική τους βιωσιμότητα και η διατήρηση του προσωπικού τους), ώστε το πορθμείο αυτό να μην αποτελεί, επιτέλους, εμπόδιο στην ελεύθερη και εύκολη μετακίνηση των Κερκυραίων και των τουριστών».