Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την πλήρη ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας ζητά ο Γ. Τρεπεκλής

Σεισμός
12 Φεβρουαρίου 2019 / 14:59

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κέρκυρας, για την προστασία και τη θωράκιση του νησιού ζητά ο πρώην δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Τρεπεκλής

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ετοιμότητα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Κέρκυρας, καθώς και τον απολογισμό των ενεργειών που έγιναν, για την πρόληψη, αλλά και την αποτελεσματική διαχείριση, από πιθανές καταστροφές, ζήτησε, κατά τη διάρκεια ης χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Γιάννης Τρεπεκλής.
Ο κ. Τρεπεκλής, με αφορμή τις τελευταίες εξαγγελίες των σεισμολόγων για επικείμενο πιθανό μεγάλο σεισμό στο Ιόνιο και στην Δυτική Ελλάδα, καθώς και τις δημοσιεύσεις που έγιναν για το θέμα, σε πανελλήνια και πανευρωπαϊκά ΜΜΕ, ζήτησε από την Πολιτική Προστασία του δήμου Κέρκυρας, πλήρη ετοιμότητα, την αξιοποίηση όλου του δυναμικού, τη σωστή προετοιμασία και την ενεργοποίηση όλων των εμπλεκομένων  φορέων .
 «Κάλλιον του θεραπεύειν, το προλαµβάνειν», ανέφερε ο κ. Τρεπεκλής, επισημαίνοντας ότι, πρέπει το επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης σεισμού να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
«Είμαστε υποχρεωμένοι έναντι των πολιτών μας, να οργανώσουμε όσο μπορούμε καλύτερα το σχέδιο προστασίας, μαζί με όλους τους εμπλεκομένους φορείς και την πολιτεία, ώστε να είμαστε αποτελεσματικοί. Οι πολίτες μας, ακόμη και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, πρέπει να είναι ενήμεροι και προετοιμασμένοι», επεσήμανε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.