Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον Περιφερειάρχη οι ιδιοκτήτες Σχολών Οδήγησης

Σχολές Οδήγησης
02 Ιουνίου 2016 / 16:59

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκαν ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών της Κέρκυρας, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την καθυστέρηση στην χορήγηση διπλωμάτων οδήγησης.

Το πρόβλημα, που παρουσιάζεται με την ίδια ή και μεγαλύτερη ένταση σε όλη την Ελλάδα, οφείλεται στην κατάργηση του ειδικού επιδόματος που λάμβαναν οι εργαζόμενοι στις Δ/νσεις Μεταφορών των Περιφερειών, καθώς οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών διεξαγόταν μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου εργασίας.
Η περικοπή του επιδόματος σήμανε και την λήξη της υπερωριακής εργασίας με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί σημαντικά προβλήματα καθυστερήσεων. Ήδη ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με απόφασή του (αριθμ. πρωτ. 37091/15029)  έχει καθορίσει την εντός ωραρίου εξέταση των υποψηφίων οδηγών και επιπρόσθετα έχει ζητήσει από την Γενική Δ/νση  Μεταφορών και Επικοινωνιών της ΠΙΝ “όπου απαιτηθεί για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των πρακτικών εξετάσεων χρόνος εργασίας πέραν του κανονικού ωραρίου αυτό να αντιμετωπιστεί με την προβλεπόμενη διαδικασία για καταβολή αμοιβής για υπερωριακή εργασία”, προκειμένου η ΠΙΝ να συμβάλει να ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με γρηγορότερους ρυθμούς.

Οι ιδιοκτήτες των Σχολών Οδηγών που επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κατέθεσαν τον προβληματισμό τους και ζήτησαν συνεργασία, ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου που σημειώνεται μεγαλύτερο ενδιαφέρον από υποψηφίους οδηγούς. Τόνισαν ότι και από τη δική τους πλευρά θα υπάρξουν διευθετήσεις προκειμένου να μην τίθενται σε αναμονή δεκάδες άνθρωποι για να εξεταστούν και επεσήμαναν ότι πλέον αντιμετωπίζουν οικονομική στενότητα, αφού αν δεν γίνουν οι εξετάσεις δεν πληρώνονται.
Ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος αναγνώρισε το πρόβλημα και τις κοινωνικές προεκτάσεις σε όλη τη χώρα και το αμέσως επόμενο διάστημα θα εξετάσει, σε συνεργασία με τη Δ/νση Μεταφορών της ΠΙΝ, τα αποτελέσματα των κινήσεων στις οποίες ήδη έχει προβεί καθώς και πρόσθετες λύσεις επιτάχυνσης των διαδικασιών ώστε, σε συνέχεια και από κοινού με τους ιδιοκτήτες Σχολών Οδηγών, να πιεστεί και η Πολιτεία να δώσει ριζική λύση.