Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τέσσερα άτομα πήγαν στη συνάντηση για τη δημιουργία DMO στην Κέρκυρα!

DMO
18 Φεβρουαρίου 2019 / 11:22

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απογοητευτική ήταν η εικόνα που παρουσίαζε την Παρασκευή η συνεδριακή αίθουσα στο Φαληράκι, όπου επρόκειτο να συνεδριάσουν οι τουριστικοί και αυτοδιοικητικοί φορείς

υπό τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Βασίλη Καββαδία, με θέμα τη σύσταση Οργανισμού Διαχείρισης Προορισμού (DMO) στην Κέρκυρα.
Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των επαγγελματιών του Τουρισμού επί σειρά ετών, ενώ ο Βασίλης Καββαδίας έχει κάνει αρκετές συναντήσεις έως σήμερα προς αυτήν την κατεύθυνση. Μετά από τις προπαρασκευαστικές συζητήσεις, οι οποίες είχαν βρει σύμφωνους, σε γενικές γραμμές τους φορείς του τουρισμού, η συνάντηση της Παρασκευής ήταν αυτή που θα οριστικοποιούσε και θα καθόριζε τη μορφή του Οργανισμού.
Το ενδιαφέρον ωστόσο, ήταν εξαιρετικά περιορισμένο, αφού εμφανίστηκαν εκπρόσωποι μόνο της Ένωσης Ξενοδόχων,των Τουριστικών Πρακτόρων και μίας επιχείρησης τουριστικής προβολής, Σύμφωνα με τα Β. Καββαδία είχαν αποσταλεί περί τις 70 προσκλήσεις προς όλους τους φορείς τουρισμού, επιμελητήρια και δημοτικούς συμβούλους (έτσι ώστε να είναι ενήμερη και επόμενη δημοτική αρχή).
Κάποιοι ειδοποίησαν ότι είναι εκτός Κέρκυρας, άλλοι μπέρδεψαν τις ημερομηνίες...
Το χαμηλό ενδιαφέρον οδήγησε τελικά  στη ματαίωση της συνάντησης, με απόφαση του αντιδημάρχου, ο οποίος δήλωσε «Λυπάμαι πολύ, ας το αναλάβει η επόμενη δημοτική αρχή λοιπόν».