Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δήμαρχος Κέρκυρας: Να θυμίσουμε στην κ. Υδραίου, όλα όσα κάναμε στον τομέα του πολιτισμού...

Δημοτικό Θέατρο
19 Φεβρουαρίου 2019 / 09:55

«Η κ. Υδραίου , με μια πρωτοφανή διάθεση λαϊκισμού, προχωράει σε απαράδεκτες γενικεύσεις, και μαζί με τα ξερά καίει και τα χλωρά».

Σχετικά με τη δήλωση της επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Κερκυραίων Δήμος» κ. Μερόπης Υδραίου, για τη διαμαρτυρία των σχολών χορού, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος δήλωσε:
 
«Για μιαν ακόμα φορά η κ. Υδραίου, με απίστευτη ελαφρότητα, επιπολαιότητα και έλλειψη μνήμης, επιτίθεται κατά της Δημοτικής Αρχής, για να προβάλει τις προεκλογικές της θέσεις.
Αφορμή αυτή τη φορά, το θέμα της διαμαρτυρίας των σχολών χορού, “για τον αποκλεισμό τους από το Δημοτικό Θέατρο”, όπως υποστηρίζει.
Η αλήθεια είναι ότι δεν υφίσταται κανένας αποκλεισμός. Για το παραπάνω θέμα δώσαμε χθες στην δημοσιότητα την απάντηση του Δήμου, μέσα από την οποία προκύπτει ότι η κ. Υδραίου δεν γνωρίζει και, το χειρότερο, δεν ρωτάει. Το Δημοτικό Θέατρο “δεν παραχωρείται επιλεκτικά σε ημετέρους, όπως υποστηρίζει, αλλά με βάση τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων όπως κατατίθενται στην αρμόδια Διεύθυνση.
Η κ. Υδραίου όμως δεν σταματάει εδώ. Με μια πρωτοφανή διάθεση λαϊκισμού, προχωράει σε απαράδεκτες γενικεύσεις, και μαζί με τα ξερά καίει και τα χλωρά.
Να της θυμίσουμε ότι, παρά το γεγονός πως ο Δήμος λειτουργεί σε ένα αρνητικό περιβάλλον, στον τομέα του πολιτισμού οι προσπάθειές μας είναι διαρκείς.
Εντάξαμε στο πρόγραμμα ΣΔΙΤ, την ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου, της Οικίας Πετσάλη και της Οικίας Δαλιέτου, καθώς και την κατασκευή 4 σχολικών μονάδων και ενός αθλητικού κέντρου.
Ξεκίνησε η εργολαβία για την αποκατάσταση της Αγίας Αικατερίνης και εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ η ανακατασκευή τριών κτιρίων στην Παλαιόπολη, τα οποία δημοπρατήθηκαν, καθώς επίσης η ανακατασκευή του ΦΟΙΝΙΚΑ και της Οικίας Γιαλλινά.
Διοργανώθηκε το 1ο και το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η ολοκληρωμένη τρίτη πολυφωνική εκδοχή του «Ύμνου εις την Ελευθερίαν».
Συμμετείχαμε στην διαδικασία για την ανάδειξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, διοργανώσαμε το Φεστιβάλ Τζαζ και το συνέδριο για τα 300 χρόνια από την πολιορκία της Κέρκυρας από τους Οθωμανούς.
Η Δημοτική Πινακοθήκη αναδείχτηκε σε πολιτιστικό κύτταρο της Κέρκυρας, η λειτουργία του το ΔΗΠΕΘΕ εξυγιάνθηκε, το ξύλινο θέατρο στο Μον Ρεπό αποκαταστάθηκε. Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι «ο Πολιτισμός και ο Δήμος ποτέ δεν συναντήθηκαν»;
Ο τρόπος που επέλεξε η κ. Υδραίου να προβάλει τις προεκλογικές της θέσεις, με λαϊκισμούς και μηδενισμούς δεν θα την ωφελήσει».