Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΑΕ Λευκίμμης: Στήριξη στην ομάδα χωρίς ακρότητες

Γ΄ Εθνική
21 Φεβρουαρίου 2019 / 17:06
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Κρόνο να είναι μία κατηγορία για την ΑΕ Λευκίμμης,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Κρόνο να είναι μία κατηγορία για την ΑΕ Λευκίμμης, αφού το πρωτάθλημα βρίσκεται προς το τέλος του. Και αυτό γιατί η ΑΕΛ φέτος πορεύεται με μοναδικό στόχο, να πάρει το πρωτάθλημα και να κερδίσει την άνοδο στη Football League. Αν χάσει θα μείνει εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης και κατά 90% μακριά από τη δεύτερη θέση που υπό προϋποθέσεις οδηγεί στη Β΄ Εθνική.
Η κρισιμότητα του παιχνιδιού τεράστια και μάλιστα σε ένα ντέρμπι με αντιμέτωπες δυο κερκυραϊκές ομάδες το ίδιο ικανές να κερδίσουν την άνοδο. Ένα ματς που όπως λέγεται στην ποδοσφαιρική διάλεκτο «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Τα έφερε έτσι η μοίρα με τις δυο ομάδες του νησιού να θέλουν τον «θάνατο» του αντιπάλου, για να επιβιώσουν.
Παρά την κρισιμότητα, παρά το ότι παίζεται μια χρονιά και για τις δυο, στη Λευκίμμη δεν ξεχνούν ότι είναι απλά ένα παιχνίδι και θα πρέπει να μείνουν όλοι έξω από κάθε πράξη που δεν είναι εντός των αθλητικών ορίων. Η ΑΕΛ έχει πάρα πολύ κόσμο που την ακολουθεί και την Κυριακή, αν βοηθήσει και ο καιρός, όλη η Νότια Κέρκυρα θα βρίσκεται στο γήπεδο. Η διοίκηση της ΑΕΛ δείχνοντας ποδοσφαιρικό πολιτισμό με μία μικρή ανακοίνωσή της, αφού καλεί τον κόσμο να είναι εκεί, τους ζητάει να δείξουν υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους και κυρίως στους αντιπάλους τονίζοντας ότι η βία δεν έχει θέση στο γήπεδο και ότι θα πρέπει να μείνουν έξω ακόμα και οι άσεμνες χειρονομίες, εννοώντας σε κάθε περίπτωση ότι παίζοντας με ένα γειτονικό φιλικό σωματείο και με κόσμο των αντιπάλων στο γήπεδο, θα πρέπει να βοηθήσουν την ομάδα μέσα σε καθαρά αθλητικά πλαίσια.
Η ανακοίνωση της ΑΕΛ: «Πάμε όπως παλιά… Όλοι στο γήπεδο μας να υποστηρίξουμε την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών της αγαπημένης μας ομάδας, στο κερκυραϊκό ντέρμπι. Δίνουμε δυναμικό «παρών» με τη φωνή μας, τα συνθήματα μας, τις χορογραφίες μας, με τα πανό και τα κασκόλ μας, αλλά χωρίς βία και άσεμνες πράξεις. Στηρίζουμε απλά την προσπάθεια των αθλητών της Α.Ε.Λ να φτάσουν στη νίκη. Μία ομάδα, ένα πάθος... Μόνο Α.Ε.Λ. και συνεχίζουμε δυναμικά».

Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια