Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Γαλιατσάτου - Χονδρογιάννη για το θέμα των απορριμμάτων

διαχείριση απορριμμάτων
23 Φεβρουαρίου 2019 / 19:27

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σειρά συναντήσεων με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Κέρκυρας πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος,

προκειμένου να ανταλάξει απόψεις και να ενημερώσει για τα ισχύοντα από πλευράς Περιφέρειας, στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Κέρκυρας.
 
Σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης μετέβη στο Επιμελητήριο Κέρκυρας και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Γώργο Χονδρογιάννη, με τον οποίο είχε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα τρέχοντα ζητήματα του νησιού, με σημαντικότερο εκείνο των απορριμμάτων.
 
Ο κ. Γαλιατσάτος έκανε μια λεπτομερή ενημέρωση για τα όσα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει πράξει μέχρι στιγμής, τις χρηματοδοτήσεις που έχει εξασφαλίσει προκειμένου να βρεθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα και τις προσπάθειες που έχει κάνει για να βοηθήσει το Δήμο Κέρκυρας, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος φορέας για τη χωροθέτηση, αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων. Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων συζήτησε και για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες αλλά και για την προσπάθεια κάποιων να μεταθέσουν ευθύνες στην Περιφέρεια που δεν της αναλογούν.
Ζήτησε δε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου να τον ενημερώσει και για τις δικές του απόψεις στο θέμα, όπως αυτό έχει προκύψει στην παρούσα χρονική περίοδο μετά από την αδυναμία εξεύρεσης λύσης από τον αρμόδιο προς τούτο φορέα. Παρά τα λάθη και τις παραλείψεις άλλων, η ΠΙΝ θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για το γενικό καλό της Κέρκυρας δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος και ζήτησε να υπάρξει ενότητα όλων των θεσμικών φορέων, ανεξαρτήτως πολιτικών, κομματικών ή άλλων απόψεων. «Δεν είναι η ώρα να καταλογίσουμε ευθύνες», δήλωσε χαρακτηριστικά, «ας ξεπεράσουμε το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, και στη συνέχεια θα τα δούμε όλα».
 
Την συνάντηση επίσης απασχόλησαν τα θέματα της εξόρυξης υδρογονανθράκων και των όρων που έθεσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και οι οποίοι έγιναν αποδεκτοί από πλευράς αρμόδιου υπουργείου καθώς και του Brexit και τις τυχόν επιπτώσεις που μπορεί να έχει στα Ιόνια νησιά, τον τουρισμό και  την τοπική οικονομία.
 
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε κλίμα κατανόησης και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για τα ζέοντα θέματα του τόπου.