Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καρύδης: «Ανυπόστατο το έγγραφο ανάκλησης…»

ΚΑΡΥΔΗΣ
25 Φεβρουαρίου 2019 / 19:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Ανυπόστατο» και με «ουδεμία νομική ισχύ» χαρακτηρίζει ο τ. πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Γιώργος Καρύδης, το έγγραφο...

... με σφραγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου και υπογραφή του (προέδρου) Γιώργου Καλούδη, με το οποίο ο τελευταίος ανακάλεσε την πράξη διορισμού του Α. Κρητικού ως δικαστικού εκπροσώπου στις εκλογές του ΕΚΚ.
Σύμφωνα με τον κ. Καρύδη, «“Πράξεις” Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου ούτε προβλέπονται, ούτε εκδίδονται». Καθώς στον Κώδικα Δικηγόρων ορίζεται πως «“oι Δικηγορικοί Σύλλογοι διοικούνται από αιρετά Διοικητικά Συμβούλια. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο τα έγγραφα του Δικηγορικού Συλλόγου, που τυγχάνει νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, φέρουν την υπογραφή του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα. Δεν αναφέρονται σε ‘’Πράξεις’’, αλλά σε Αποφάσεις του ΔΣ. Επομένως, σχετικά με το εν λόγω ζήτημα, ήταν νομικά αναγκαίο, αλλά επιπλέον δεοντολογικά και συνδικαλιστικά ορθό, να συγκληθεί έκτακτα το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου προκειμένου να λάβει έγκυρα αποφάσεις».
Και καταλήγει: «‘’Πράξεις’’ Προέδρου περί ‘’ανάκλησης’’ ή ‘’διορισμούς’’ ή άλλες μονομερείς ‘’Πράξεις’’, δεν συνάδουν με την δημοκρατική λειτουργία ενός κορυφαίου επιστημονικού και ιστορικού Συλλόγου, όπως ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας».
Διευκρινίζοντας, παράλληλα, πως ουδεμία διάθεση υπάρχει για εμπλοκή στα ενδο-συνδικαλιστικά του ΕΚΚ, πλην μόνο «η προάσπιση της νομιμότητας και η διαφύλαξη του κύρους του Δικηγορικού Συλλόγου που τελευταία δοκιμάζονται…»