Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη Εισαγγελέα τέσσερις για τα επεισόδια στην παλιά Νομαρχία. Δικογραφία κατ’ αγνώστων για τον εμπρησμό στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης

Εισαγγελίας
27 Φεβρουαρίου 2019 / 08:33

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε αργά το απόγευμα της Τρίτης η Αστυνομία για τα όσα επεισοδιακά συνέβησαν το πρωί της Δευτέρας μέσα στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας. Συνελήφθησαν στα χρονικά όρια του αυτοφώρου, κρατήθηκαν και το πρωί της

Την Τετάρτη οδηγούνται στην Εισαγγελέα οι τρεις εξ’ αυτών. Ο τέταρτος είναι ο τραυματισμένος δημότης που νοσηλεύτηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο με ελαφρά, θλαστικά τραύματα και δέχθηκε ράμματα στην αριστερή κροταφική χώρα. Πρόκειται για μεσήλικες πολίτες από 40 έως 50 χρόνων, που παραπέμπονται σύμφωνα με τη δικογραφία που συντάχθηκε σε βάρος τους  για απείθεια και αντίσταση κατά τα αρχής. Σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών κύκλων, αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος και να αφεθούν ελεύθεροι.
Στο μεταξύ και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, Κλιμάκιο ειδικευμένων αστυνομικών έφτασε την Τρίτη το πρωί από την Πάτρα ώστε να μετάσχει στις έρευνες για την εξιχνίαση ενός ακόμα εμπρησμού στην εγκατάσταση του ΣΥΔΙΣΑ στα Μεσοράχια. Τα ευρήματα θ’ αποτελέσουν μέρος της δικογραφίας που συντάσσεται, μέχρι ώρας, κατ’ αγνώστων.

Δείτε το βίντεο από την μεταφορά των συλληφθέντων στον Εισαγγελέα. Κάτοικοι Λευκίμμης είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο για να συμπαρασταθούν στους συντοπίτες τους. Μιλάει ο γραμματέας του "Αλεύχιμου" Γιάννης Πανδής.