Συνεχίζονται οι αστυνομικές περιπολίες με ποδήλατα

ΚΕΡΚΥΡΑ. Θετική ήταν η ανταπόκριση στο νέο θεσμό, από τους πολίτες, τους επιχειρηματίες και τους επισκέπτες.

06
Ιουνίου / 2016

Θετικός είναι ο απολογισμός του προγράμματος αστυνόμευσης του ιστορικού κέντρου της Κέρκυρας με αστυνομικούς που κινούνται με  ηλεκτροκίνητα ποδήλατα.
Υπενθυμίζεται ότι η επέκταση του συγκεκριμένου μέτρου και στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο του Πάσχα και έχει χρονικό ορίζοντα εφαρμογής την τρέχουσα θερινή περίοδο.
Από την μέχρι στιγμής εφαρμογής του προγράμματος εξάγονται χρήσιμα συμπεράσματα για την αποτελεσματικότητά του, καθώς έχουν επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό, οι αρχικοί στόχοι της άμεσης εξυπηρέτησης των επισκεπτών και των μονίμων κατοίκων καθώς και της αύξησης των αστυνομικών περιπολιών σε καθημερινή βάση.
Παράλληλα και σε επιχειρησιακό επίπεδο αποδείχθηκε μια ευέλικτη και αποτελεσματική αστυνομική δομή, η οποία διακρίνεται τόσο για την δυνατότητα    άμεσης ανταπόκρισης σε περιστατικά ήπιας αστυνομικής φύσης, όσο και για την δυνατότητα συνδρομής της στις υπόλοιπες αστυνομικές υπηρεσίες.
Ενδεικτικά  κατά την καθημερινή τους δραστηριοποίηση βεβαιώθηκαν :
- 179 παραβάσεις του Κώδικα οδικής Κυκλοφορίας, εκ των οποίων 13     πλημμεληματικού χαρακτήρα.
- παραβάσεις για επαιτεία, παραεμπόριο, ενώ
-  επιπλέον οι αστυνομικοί διαχειρίστηκαν σειρά καταγγελιών που αφορούσαν την εύρυθμη λειτουργία του ιστορικού κέντρου του νησιού