Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων σε συλλαλητήριο την Τετάρτη 6 Μαρτίου

Ευρωπαϊκή Ένωση
28 Φεβρουαρίου 2019 / 08:00
Ελένη Κορωνάκη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο εργατικό - συνδικαλιστικό κίνημα είναι χαρακτηριστικά της «επιστροφής στην κανονικότητα» και στην «ομαλότητα», όπως την

οραματίζονται οι μονοπωλιακοί όμιλοι, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα, ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός!
Για την ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγάλων αφεντικών, για την «ανάπτυξή» τους, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, το συνεχές ξεζούμισμά τους! Παράλληλα, η πορεία της «ανάπτυξής» τους θα πρέπει να είναι «ομαλή» χωρίς «αναταράξεις», χωρίς περιθώρια αμφισβήτησής της, χωρίς διεκδικήσεις από την πλευρά των εργαζομένων, που μπορούν να ανακόψουν το αβγάτισμα των κερδών των μεγάλων αφεντικών. Για τον λόγο αυτό οι ίδιοι οι εργοδότες, παίρνουν την κατάσταση στα δικά τους χέρια, μπαίνοντας οι ίδιοι μέσα στα εργατικά συνδικάτα, στα εργατικά κέντρα, στις ομοσπονδίες, στην ΓΣΕΕ, επιδιώκοντας να τα μετατρέψουν σε ακόμα πιο «αποτελεσματικά» εργαλεία προώθησης των δικών τους συμφερόντων.
Αποκαλυπτικά αυτής της κατάστασης είναι τα όσο ζήσαμε στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ). Όλο το προηγούμενο διάστημα, οι εργοδότες φρόντισαν να στήσουν σωματεία με διευθυντικά και άλλα στελέχη μονοπωλιακών ομίλων, φρόντισαν με νοθείες, απειλές προς εργαζόμενους και άλλα τερτίπια να διαμορφώσουν συσχετισμούς με αντιπροσώπους «μαϊμούδες», ώστε να καθορίσουν και τους τελικούς συσχετισμούς στο συνέδριο της ΟΙΥΕ υπέρ της μεγαλοεργοδοσίας. «Πρώτο βιολί» βέβαια, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΟΙΥΕ και εκπρόσωπος τύπου της ΓΣΕΕ κ. Καραγεωργόπουλος, ο οποίο είναι και ο ίδιος εργοδότης!!!
Για να μπορέσει η ξεπουλημένη εργοδοτική πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΙΥΕ να επιβάλει τους «μαϊμού» αντιπροσώπους της δεν δίστασε να φέρει ένοπλους μπράβους της νύχτας-ποινικούς, οι οποίοι έχουν καταγραφεί σε δημοσιευμένο οπτικοακουστικό υλικό σε δράση. Οι μπράβοι της δεν δίστασαν να επιτεθούν στους πραγματικούς αντιπροσώπους των εργαζομένων, χτυπώντας μάλιστα και τον συνάδελφο Νίκο Μαυροκέφαλο, μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. Διοργανωτής, συντονιστής και καθοδηγητής αυτής της κατάστασης, ο ίδιος ο κ. Καραγεωργόπουλος, όπως φαίνεται και σε οπτικοακουστικό υλικό, να δίνει οδηγίες στους μπράβους του! Παράλληλα, «φτερά» έκαναν οι κάρτες των αντιπροσώπων, ώστε να μην είναι δυνατός ο έλεγχος!
Η απάντηση των εργαζόμενων ήταν άμεση και αποφασιστική, πετώντας έξω από το συνέδριο τους μπράβους των εργοδοτών και των εργοδοτικών συνδικαλιστών της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΟΙΥΕ. Έκαναν ξεκάθαρο πως θα πρέπει να πραγματοποιηθεί συνέδριο με τους πραγματικούς αντιπροσώπους των εργαζομένων και όχι με τα στελέχη των εργοδοτών. Έτσι, αφού το σχέδιο των εργοδοτών δεν μπόρεσε να προχωρήσει, οι εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ομάδας Βασιλόπουλου – ΣΥΡΙΖΑ διέλυσαν το Συνέδριο της Ομοσπονδίας, πράγμα για το οποίο έχουν βαρύτατες ευθύνες! 
Τεράστιες είναι οι ευθύνες και της κυβέρνησης, που μετά την παρουσία των ΜΑΤ στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και του ασφαλίτη μέσα στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, επιστράτευσαν αστυνομικές δυνάμεις και σε αυτό το Συνέδριο, οι οποίες μάλιστα δεν έκαναν το παραμικρό όταν καταγγέλθηκαν οι οπλοφόροι-μπράβοι. Στο ίδιο μήκος κύματος και τα ΜΜΕ που αναπαράγουν την προπαγάνδα των εργοδοτών και των εργοδοτικών-κυβερνητικών συνδικαλιστών, που παρουσιάζουν τα γεγονότα ως «μάχη για την καρέκλα», χωρίς να δουν ούτε και αυτά τους μπράβους της νύχτας και τις υπόλοιπες αλχημείες της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ. Άξιος ο μισθός τους!
Αντίστοιχες καταστάσεις βιώνουμε τις τελευταίες μέρες και στο Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας (ΕΚΚ), που τα γεγονότα δείχνουν πως όταν τα «κουκιά» δεν τους «βγαίνουν» αξιοποιούν κάθε μέσο για να πετύχουν τον σκοπό τους, αδιαφορώντας για αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, παίρνοντας και επιβάλουν αποφάσεις άσχετα από το γεγονός ότι δεν έχουν απαρτία κ.ά. Αφορμή για όλα αυτά στάθηκε η ακύρωση 19 «αντιπροσώπων» της λεγόμενης «πλειοψηφίας» του ΕΚΚ με το ξεσκέπασμα την νοθείας και της ωμής παρέμβασης της εργοδοσίας στα πράγματα του ΕΚΚ με την στήριξή της.  Αρωγός της προσπάθειας της εργοδοτικής αυτής ομάδας του ΕΚΚ ο ίδιος ο Δήμος Κέρκυρας που, εκτός των άλλων, διαπίστωσε ότι οι αφίσες των Σωματείων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. είναι αυτές που ρυπαίνουν το νησί και όχι το σκουπιδαριό που μας έχουν γεμίσει όλα αυτά τα χρόνια. Στυλοβάτης τους και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας και υποψήφιος δήμαρχος κ. Γ. Καλούδης, ο οποίος εντελώς αυθαίρετα ανακάλεσε δικηγόρο από τις αρχαιρεσίες γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων του ΕΚΚ και το Πρωτοδικείο Κέρκυρας. Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΚΙΝΑΛ Κέρκυρας που εγκαλεί τους εργαζόμενους που συσπειρώνονται στα ταξικά Σωματεία ότι οι «πολιτικές και αισθητικές επεμβάσεις του ΠΑΜΕ μέσα κι έξω από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας δεν τηρούν τους όρους της πολιτικής συμπεριφοράς». Ξεχνάνε βέβαια εκεί στο ΚΙΝΑΛ όλα όσα έχουν κάνει αυτά τα χρόνια μέσα και έξω από κυβερνήσεις, ξεχνάνε τους μπράβους που έφερε η συνδικαλιστική τους παράταξη ΠΑΣΚΕ (μαζί με ΔΑΚΕ και ομάδα Βασιλόπουλο-ΣΥΡΙΖΑ) στην ΟΙΥΕ μόλις πριν από λίγες μέρες στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας, «τινάζοντάς το στον αέρα»! Ευθυγραμμισμένα βέβαια και τοπικά ΜΜΕ που κάνουν πως δεν βλέπουν το τι συμβαίνει , αναπαράγοντας την προπαγάνδα της εργοδοτικής ομάδας του ΕΚΚ. Όλοι τους για την υπεράσπιση των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας!
Αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι οι εργαζόμενοι παίρνουν την κατάσταση στα δικά τους χέρια και πετάνε τους εργοδότες έξω από τα συνδικάτα. Αυτό που τους καίει είναι ότι δεν κατάφεραν να τα σαρώσουν όλα, δεν κατάφεραν να «βάλλουν στο χέρι» το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το Π.Α.ΜΕ., τους εργαζόμενους που συσπειρώνονται σε αυτό, ώστε να προχωρήσουν τα μεγάλα αφεντικά ανενόχλητα τα σχέδιά τους σε βάρος ολόκληρης της Εργατικής Τάξης της πατρίδας μας! Αυτό που τους τσούζει είναι ότι οι εργαζόμενοι βγάζουν συμπεράσματα, οργανώνονται, παλεύουν και πετάνε από πάνω τους ανθρώπους της εργοδοσίας και του κράτους της, αυτούς που υπονομεύουν καθημερινά τα εργατικά συμφέροντα. Τους υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση!
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του νησιού μας την Τετάρτη 6 Μάρτη, στις 9 το πρωί σε συλλαλητήριο με συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο και πορεία στα δικαστήρια.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Ελένη Κορωνάκη

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.