Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ενημέρωση του Γιώργου Καλούδη για ζητήματα του Ιονίου Πανεπιστημίου

Γιώργος Καλούδης
01 Μαρτίου 2019 / 07:48

Για ενημέρωση για τα προβλήματά του Ιονίου Πανεπιστημίου συναντήθηκαν χθες ο Πρύτανης Βασίλης Χρυσικόπουλος

και ο υποψήφιος Δήμαρχος Κερκυραίων Γιώργος Καλούδης με αντιπροσωπεία του Συνδυασμού για τον Δήμο ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ.
 
Μείωση της χρηματοδότησης κατά 60% από το 2010, έλλειψη κτηρίων, έλλειψη δωρεών επιφανών Κερκυραίων, ανάγκη χρήσης των κτηρίων του παλιού Ψυχιατρείου, υπερβολική καθυστέρηση από ΚΑΣ και το υπουργείο για τις μελέτες, είναι μερικά από  τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, όπως τα εξέθεσε ο Πρύτανης σε αντιπροσωπεία του συνδυασμού ΠΡΩΤΑ Η ΚΕΡΚΥΡΑ, αποτελούμενη από τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Ελευθερία Λιντοβόη-γιατρό, Γιάννη Βραδή-βιοτεχνολόγο, Σπύρο Χαλικιόπουλο-τουριστικό πράκτορα-Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κανονίου,  Άντζελα Καρδακάρη-επαγγελματία,  Νίκο Σεχάτη, αστυνομικό –Πρόεδρο του Συλλόγου Κερκυραίων Δρομέων.
Παρόλα αυτά συνεχίζεται η ανάπτυξή του Πανεπιστήμιου, το οποίο επανιδρύθηκε το 1984 και σήμερα αριθμεί 5.065 φοιτητές από τους οποίους ενεργοί είναι οι 3.500 .
 
 
Ο υποψ. Δήμαρχος Γιώργος  Καλούδης, μετά την αναλυτική ενημέρωση που διήρκεσε σχεδόν 2 ώρες δήλωσε στον κ. Πρύτανη: «Θα βοηθήσουμε πάσει δυνάμει στο κτηριακό αφού υπάρχουν πολλά κτήρια και του Δήμου και του Δημοσίου, θα απευθύνουμε δε έκκληση και σε Κερκυραίους να κάνουν δωρεές. Θα αναζητήσουμε δε και πλούσιους ξένους να συστήσουν έδρα και να τη χρηματοδοτούν (πχ έδρα Kαραμανλή στο Prinston University),
Δεν επιτρέπεται να έχει ψηφισθεί νόμος που μετά από 15 χρόνια  καθηγητής μπορεί να ζητάει υποχρεωτική μετάθεση για Αθήνα. Ζητάμε και θα ζητήσουμε όμως από τη Πρυτανεία να συμπαραταχθεί στη θέση μας να ιδρυθούν δύο από τις βαριές Σχολές που είχε το Ιόνιο Πανεπιστήμιο από το 1824 που το ίδρυσε ο Lord Guilford μέχρι το 1865, που το κατήργησε το απαίσιο αθηνοκεντρικό κράτος, με τον επονείδιστο Νόμο ΡΗ/1865! Τη Νομική Σχολή, ως τέταρτη Νομική Σχολή της χώρας (μόλις κατοχυρωθεί στη πράξη, για εθνικούς λόγους,  η τρίτη Νομική Σχολή της Κομοτηνής, που έχει κυρίως ιπτάμενους καθηγητές και όλοι θέλουν να μετατίθενται για την Αθήνα) και Ιατρική Σχολή! Για τέταρτη Νομική Σχολή στη Κέρκυρα και όχι στη Πάτρα, ο Γιώργος Καλούδης το  έθεσε και στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας. Είχαμε το πρώτο Πανεπιστήμιο και το κατήργησε η Αθήνα , γιατί δεν άντεχε τα πρωτεία της Κέρκυρας.
Θα είναι σημαία μας η επανίδρυση αυτών των δύο Σχολών».