Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι πρόεδροι Περιφερειακού και Δημοτικού Συμβουλίου θυμίζουν το «Ναι» στη διάσπαση

διάσπαση δήμων
03 Μαρτίου 2019 / 18:45

ΚΕΡΚΥΡΑ. Kοινή επιστολή υπογράφουν οι Πρόεδροι Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου προς τον Υπουργό Εσωτερικών Α. Χαρίτση

Σε αυτήν αναφέρουν τα εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Καθώς επίκειται τις επόμενες μέρες η συζήτηση στη Βουλή της Τροπολογίας για τη νέα διοικητική διαίρεση των Δήμων Κέρκυρας και Κεφαλονιάς και επειδή βλέπουν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας απόψεις φορέων και θεσμικών παραγόντων, που τάσσονται κατά της νέας αυτής διοικητικής διαίρεσης, οφείλουμε να σας υπενθυμίσουμε τα παρακάτω.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο πριν από πέντε μήνες (6 Οκτωβρίου 2018) αποφάσισε, και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία , στην οποία συμμετείχαν σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις του Συμβουλίου που συμμετείχαν στη συνεδρίαση, πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, ότι είναι αναγκαία η νέα διοικητική διαίρεση τόσο του Δήμου Κέρκυρας όσο και της Κεφαλονιάς, με παράλληλη οικονομική και τεχνική υποστήριξη των νέων δήμων.
Παράλληλα το Δημοτικό Συμβούλιο σε συνεδρίασή του την 22η Οκτωβρίου 2018 αποφάσισε, κατά πλειψηφία, να υποστηρίξει τη διάσπαση του Δήμου Κέρκυρας σε τρεις ή περισσότερους νέους δήμους, αποδεχόμενο την άποψη ότι στην περίπτωση της Κέρκυρας το δόγμα “ένα νησί ένας δήμος” δεν λειτούργησε επ’ ωφελεία των πολιτών και της κοινωνίας.Ας σημειωθεί ότι η απόφαση αυτή ελήφθη σε συμφωνία με τα 41 τοπικά συμβούλια που παρευρέθηκαν ή εξέφρασαν άποψη με επιστολή τους στη συνεδρίαση.
Ενόψει, λοιπόν, της συζήτησης στη Βουλή υπενθυμίζουμε τις αποφάσεις αυτές των δύο κατεξοχήν αρμοδίων αυτοδιοικητικών θεσμών, θεωρώντας βεβαίως αυτονόητο ότι πρέπει να γίνουν σεβαστές από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

Χρήστος Μωραϊτης

Η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Μαρία Μουζακίτη