Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ. Ραιδεστινός: Να σταματήσει η δημοπρασία του καταστήματος στο Βίδο

Βίδο
03 Μαρτίου 2019 / 19:04

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε περιπέτειες θα μπει ο Δήμος, εκτιμά ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Ραιδεστινός, αν προχωρήσει στη διαδικασία δημοπρασίας του καταστήματος στο Βίδο

Η επιστολή του Γ. Ραιδεστινού

Κέρκυρα, 3 Μάρτη 2019,
ΠΡΟΣ
Δήμαρχο Κέρκυρας Νικολούζο Κώστα
Κοιν:
Αντιδήμαρχο Οικονομικών Παντελιό Γιώργο
Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου
Βουλευτές Κέρκυρας
ΜΜΕ

Κε Δήμαρχε,
Στις 11 Φεβρουαρίου 2019, στη 2η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποδεχθήκατε το αίτημά μου «..το 2005 ο Δήμος είχε μισθώσει περίπου 620 τμ γύρω από το δημοτικό κατάστημα στο Βίδο, ενώ τώρα η Οικονομική Επιτροπή δημοπρατεί περίπου 2300 τμ πέραν των ακινήτων χωρίς να το έχει αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Μια τέτοια απόφαση είναι παράνομη και δημιουργεί προϋποθέσεις αλλοίωσης του χαρακτήρα και της ιστορικότητας του νησιού. Ζητώ να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι έχετε δημοπρατήσει, από 15 Φεβρουαρίου, το δημοτικό ακίνητο στη νησίδα Βίδο με περίπου 2300 τμ γύρω από τα υφιστάμενα κτίρια. Η δημοπρασία πρόκειται να διεξαχθεί αύριο Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 9:30.
Έχετε προσωπική ευθύνη να σταματήσετε τη δημοπρασία για τους παρακάτω λόγους:

- Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής δημοπράτησης του ακινήτου είναι παράνομη αφού δεν υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία παρόντων μελών. Απουσίαζαν όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης, παραβρίσκονταν μόνο 5 μέλη και ο κος Σκούπουρας δήλωσε τηλεφωνικά παρών(!!)

- Η Οικονομική Επιτροπή αποφασίζει για τους όρους δημοπράτησης ακινήτου και όχι για το μέγεθος του ακινήτου προς εκμίσθωση. Αυτό το ορίζει το Δημοτικό Συμβούλιο

- Αν συνεχιστεί η δημοπρασία με αυτή την περιγραφή του ακινήτου, κινδυνεύει ο πιθανός εκμισθωτής και ο Δήμος να μπουν σε περιπέτειες αμφισβητήσεων.
Κύριε Δήμαρχε,

Σε μια έκταση 2300 τμ θα μπορούσε ένας εκμισθωτής να αναπτύξει περισσότερο από 1500 καθίσματα. Είναι αυτό που χρειάζεται το νησί που φιλοξενεί τις δημοτικές κατασκηνώσεις και τους προσκόπους, που είναι ο χώρος αναψυχής των κατοίκων της πόλης και αποτελεί ιερό μνημείο της Σερβίας; (Μας έχετε ενημερώσει για την ανησυχία και τις παρεμβάσεις της Σερβικής κυβέρνησης και Πρεσβείας.)
Παρακαλώ να αναβάλετε, έστω και την τελευταία στιγμή, τη δημοπρασία και να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ραιδεστινός Γιώργος
Δημοτικός Σύμβουλος