Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στα τρία ο Δήμος της Κέρκυρας έως την Τετάρτη

σπάσιμο δήμων
03 Μαρτίου 2019 / 19:08
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΑΘΗΝΑ. Παρ΄ ολίγον κερκυραϊκός εμφύλιος η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και με αντικείμενο τη διαίρεση του ενιαίου δήμου.

Τελικώς το θέμα έκλεισε υπερ της διαίρεσης με την κομματικά επιθετική και ταυτοχρόνως πυροσβετική ομιλία του γραμματέα του κόμματος. Ο Πάνος Σκουρλέτης επεσήμανε ότι η χωροταξική αναδιάρθρωση των δήμων, ιδίως των μεγάλων νησιωτικών, είναι κομματική γραμμή που εκφράστηκε δια στόματος του Πρωθυπουργού και στο περιφερειακό συνέδριο της Κέρκυρας, ενω επισφραγίσθηκε από τις σχετικές αποφάσεις Περιφερειακού και Δημοτικού Συμβουλίου. Είχε προηγηθεί η ομιλία της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου του κόμματος Φωτινής Βάκη, η οποία αναφέρθηκε στις πρόσφατες ανακοινώσεις Επιμελητηρίων και άλλων κοινωνικών φορέων, που αντιτίθενται κυρίως στον εσπευσμένο χαρακτήρα της διαίρεσης.Πάντως, η ομιλία Σκουρλέτη, που πήρε πάνω του το θέμα, ήταν ο λόγος που ο έτερος βουλευτής Κερκυρας Κώστας Παυλίδης δεν επέμεινε να μιλήσει, ενώ είχε ήδη εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών.
Η τροπολογία για τη διαίρεση των νησιωτικών δήμων (Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Λέσβου, Σάμου) και του Βελβεντού Κοζάνης, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πληροφορίες, αναμένεται να κατατεθεί εμβόλιμα σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας τη Δευτέρα, το αργότερο την Τρίτη, με την προοπτική να ψηφιστεί ακόμα και αυθημερόν.   
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.